У Канаді відбулися спецпокази виставки «Імерсивний світ Тараса Шевченка»

У Канаді відбулися спецпокази виставки «Імерсивний світ Тараса Шевченка»

Фото
Укрінформ
У канадському місті Торонто відбулися спеціальні покази мультимедійної виставки «Імерсивний світ Тараса Шевченка» для учнів місцевих шкіл до 210-річчя від дня народження поета.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

Як зазначається, українські студенти школи Thornlea Secondary School мали нагоду ознайомити однокласників з українською культурою.

Виставка «Імерсивний світ Тараса Шевченка» є українсько-канадською копродукцією. Вона створена за участю продюсерів Наталії Делієвої (Україна), Валерія Костюка (Канада) та Національного музею Тараса Шевченка (Україна) під художнім керівництвом Таїсії Поди (Україна) та із музичним оформленням композитора Тимура Полянського (Україна).

У МКІП наголосили, що під час війни це «єдина можливість через імерсивні технології доторкнутись до робіт Шевченка, коли оригінали заховані, аби зберегти шедеври для майбутніх поколінь».

Виставку вже побачило близько 50 тисяч глядачів у всьому світі, зокрема у Канаді (Торонто, Вінніпег), США (Лос-Анджелес, Чикаго, Сан Франциско, Пітсбург, Клівленд, Денвер, Детройт), Франції (Париж), Німеччині (Берлін, Мюнхен), Японії (Токіо) та Об’єднаних Арабських Еміратах (Дубай).

Читайте також: Українців запросили приєднатися до флешмобу «Шевченко в Японії»

У межах святкування 210-річчя від дня народження Тараса Шевченка готується розширення географії показів.

Як повідомлялося, цьогоріч Україна відзначає 210-річчя від дня народження видатного поета, художника та громадського діяча Тараса Шевченка.

Уряд затвердив план заходів з відзначення цієї річниці на державному рівні.

Фото: МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-