Сорочку із серіалу «Гордість та упередження» продали на аукціоні за £25 тисяч

Сорочку із серіалу «Гордість та упередження» продали на аукціоні за £25 тисяч

Фото
Укрінформ
Культова біла сорочка Коліна Ферта, який зіграв містера Дарсі в екранізації ВВС "Гордість та упередження" 1995 року, була продана за 25 000 фунтів стерлінгів на благодійному аукціоні.

Про це повідомляє ВВС, передає Укрінформ.

На аукціоні, організованому Kerry Taylor Auctions, були виставлені речі з архівів Cosprop, будинку костюмів, заснованого оскароносним дизайнером Джоном Брайтом.

Спочатку лляну сорочку оцінювали у 7 000-10 000 фунтів стерлінгів. Проте її ціна з молотка склала 20 000 фунтів стерлінгів, а премія покупця - 5 000 фунтів стерлінгів, в результаті чого загальна сума склала 25 000 фунтів стерлінгів, і всі ці кошти підуть на благодійність.

У цій сорочці герой Ферта містер Дарсі виходить із озера і з’являється у знаменитій сцені зустрічі із коханою Елізабет Беннет (Дженніфер Ел). Сцени з мокрою сорочкою не було в книзі Джейн Остін, але це не завадило їй стати одним з найвідоміших телевізійних моментів усіх часів. Пізніше ця сцена навіть була відтворена на екрані, в тому числі в серіалах "Бріджертон" і "Щоденник Бріджит Джонс".

Фото: KERRY TAYLOR AUCTIONS

Це одна з кількох сорочок, які були використані під час зйомок. Інша раніше була продана на благодійному аукціоні, а третя залишається в архіві Cosprop.

Як зазначає CNN, серед інших відомих нарядів, виставлених на торги, був костюм Дрю Беррімор з фільму "Історія Попелюшки", який був проданий за 20 000 доларів, і плащ з капюшоном, який Меріл Стріп носила у фільмі "Жінка французького лейтенанта", він приніс майже 9 000 доларів.

Фото: Eamonn M. McCormack/Getty Images

Костюм Джонні Деппа із фільму "Сонна лощина" 1999 року продали за трохи більше ніж 30 000 доларів. А бальна сукня з червоної тафти від Крістіана Діора, в якій Мадонна знімалася у фільмі "Евіта", пішла з молотка за понад 50 000 доларів.

Читайте також: Спідницю головної героїні серіалу «Секс і місто» продали на аукціоні за $52 000

Також на аукціоні був виставлений костюм Роберта Дауні-молодшого з фільму "Шерлок Холмс" 2009 року, а також костюм його колеги Джуда Лоу, який зіграв доктора Ватсона. Перший був придбаний за $7 000, а другий - за $2 400.

Онлайн-аукціон триватиме до 10 березня.

Як повідомляв Укрінформ, у США на аукціон виставили місце у склепі біля могили голлівудської акторки Мерилін Монро, яке планують продати за ціною від 200 до 400 тисяч доларів.

Перше фото: Кадр з фільму

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-