Головою наглядової ради Українського культурного фонду стала Наталія Кривда

Головою наглядової ради Українського культурного фонду стала Наталія Кривда

Укрінформ
Новою очільницею наглядової ради Українського культурного фонду стала Наталія Кривда. Вона зарекомендувала себе як людина професійна, доброчесна та уважна до течій та проявів в українському культурному середовищі.

Про це т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв оголосив під час круглого столу в Укрінформі.

"Пані Наталія Кривда відсьогодні є Головою Українського культурного фонду. Вона не просто є керівником Наглядової ради, модератором процесів, які будуть проходити в середині УКФ, але й представлятиме УКФ, визначатиме політику Фонду відповідно до законодавства, і відповідатиме перед суспільством за ті демократичні та прозорі процеси, які, я впевнений, під її керівництвом матиме місце в системі роботи УКФ", - сказав т.в.о. міністра.

За його слова, Кривда має безмежно високий рівень довіри в громадському середовищі, що є дуже важливим. Він зазначив, що вона зарекомендувала себе як людина професійна, доброчесна та уважна до всіх течій та проявів в українському культурному середовищі. «Не тільки як організатор та модератор безлічі публічних форумів, але й як людина, яка генерувала низку важливих ідей щодо розвитку українського культурного середовища», - підкреслив Карандєєв.

Читайте також: Зеленський призначив двох членів Наглядової ради Українського культурного фонду

У свою чергу Кривда зауважила, що УКФ має стати активним гравцем на полі культурної політики. За її словами, необхідне відновлення довіри та репутації до інтитуції всередині країни, а також важлива репутація УКФ назовні.

"Культура – не просто важлива в часи війни, культура, і я впевнена у кожному своєму слові, і є тим, заради чого сьогодні воюють там наші на фронті. Це наша ідентичність, наша унікальність, наше право бути самим собою. Це наша екзистенція зрештою", - сказала вона.

Голова комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв наголосив, що навіть під час повномасштабного вторгнення в Україні є можливість забезпечити прозорі процеси обрання членів Наглядової ради та Голови Наглядової ради УКФ. За його словами, цим самим Україна вчергове довела свою спроможність працювати як демократична країна навіть в умовах повномасштабного вторгнення.

Він зазначив, що УКФ має продовжувати працювати як незалежна, прозора, відкрита інституція, яка підзвітна, в першу чергу, українському суспільству.

«Ми зі свого боку безперечно готові разом з міністерством, разом з УКФ, напрацювати необхідні законодавчі рішення для того, щоб забезпечити захищеність процедур призначення керівництва УКФ в подальшому... Щоб була захищена незалежність інституції, щоб було захищена прозорість процесів прийняття рішень і розподілення відповідно грошей в УКФ», - сказав Потураєв.

Наталія Кривда - докторка філософських наук, професорка кафедри української філософії та культури Київського Національного університету імені Тараса Шевченка. Спеціалізується на темах історії культури, історії міфології, проблемах ідентичності та культурної пам'яті.

З 2014 року — волонтерка, головна експертка групи "Культура" Реанімаційного пакету реформ. З 2018 року — експертка Українського культурного фонду, оцінює проєкти в різних програмах та секторах Фонду.

Як повідомляв Укрінформ, раніше новий склад наглядової ради Українського культурного фонду (УКФ) обрав три кандидатури на посаду голови фонду: Галина Григоренко, Наталя Кривда, Ірина Подоляк.

8 лютого МКІП затвердив новий склад наглядової ради Українського культурного фонду.

Фото: Picasa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-