Зеленський призначив двох членів Наглядової ради Українського культурного фонду

Зеленський призначив двох членів Наглядової ради Українського культурного фонду

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський призначив членами Наглядової ради Українського культурного фонду актрису театру і кіно Олесю Жураківську і генерального директора державної установи «Український інститут» Володимира Шейка.

Відповідний Указ №55/2024 оприлюднено на сайті глави держави, передає Укрінформ.

"Відповідно до частини першої статті 6 Закону України «Про Український культурний фонд» постановляю визначити для включення до складу Наглядової ради Українського культурного фонду таких осіб", - йдеться у документі.

Так, згідно з Указом до складу Наглядової ради УКФ включено актрису театру і кіно, директорку - художню керівницю театрально-видовищного закладу культури «Київський академічний театр драми і комедії на лівому березі Дніпра» (за згодою) Олесю Жураківську та генерального директора державної установи «Український інститут» (за згодою) Володимира Шейка.

Водночас новим документом визнається таким, що втратив чинність, Указ Президента від 15 січня 2021 року № 8/2021 «Про визначення осіб до складу Наглядової ради Українського культурного фонду».

Указ набуває чинності з дня його опублікування.

Читайте також: Обрання Наглядової ради Українського культурного фонду: МКІП підбило підсумки голосування

Як повідомлялося, Наглядова рада Українського культурного фонду є органом управління УКФ. Також вона призначає виконавчого директора фонду й затверджує гранти, бюджет яких перевищує певну суму (у 2024 році це буде мільйон гривень).

Раду формують на три роки. Вона складається з дев’яти осіб: двох призначає президент, двох — МКІП, два представники закладів культури, ще два — від громадських об’єднань. Члени Наглядової ради працюють на громадських засадах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-