В Італії презентують виставку українського художника «Священні скрижалі України»

В Італії презентують виставку українського художника «Священні скрижалі України»

Укрінформ
В італійському місті Падуя 7 березня відбудеться відкриття виставки українського сучасного художника Олександра Животкова «Священні скрижалі України».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

«7 березня у галереї Galleria Civica Cavour в місті Падуя в Італії відбудеться відкриття виставки скульптурних рельєфів та контррельєфів з картону, каменю та дерева за авторством сучасного художника Олександра Животкова», - йдеться у повідомленні.

Олександр Животков Фото: пресслужба Українського дому
Олександр Животков Фото: пресслужба Українського дому

Зазначається, що італійські глядачі уперше побачать понад 30 творів українського митця, більшість із яких він створив після початку повномасштабного російського вторгнення. Багато робіт присвячено конкретним датам та місцям, які назавжди залишаться відкритими ранами в серцях українців, — Бучі, Маріуполю, Ірпеню, Херсону, Вінниці.

«Війна занурила українське суспільство у біль, відчай і горе. Досліджуючи ці емоційні стани, Животков відтворює їх у скульптурних рельєфах та контррельєфах з картону, каменю та дерева. У своїй творчості він зосередився на трагізмі буття та на етичних ідеалах людства», - підкреслюють в МКІП.

Виставка працюватиме з вівторка по неділю. У будні — з 11:00 до 13:30 з 14:00 до 19:30, у вихідні — з 10:00 до 13:30 з 14:00 до 19:30.

Читайте також: У Польщі відкрилася виставка про захисників України

«Цією виставкою ми хочемо висловити співпереживання нашої мерії і нашого міста українському народові з надією, що завдяки культурі можуть бути створені умови для повернення миру та відновлення поваги до міжнародного права», — зауважив асесор з питань культури міста Падуї Андреа Колазіо.

Виставка організована за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики.

Як повідомлялося, на ІХ Конгресі місцевого самоврядування у польських Міколайках Вармінсько-Мазурського воєводства (північний схід Польщі) відкрилася виставка про захисників України «За покликом серця».

Перше фото: МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-