У держвласність повернули тисячолітнє Городище на Рівненщині

У держвласність повернули тисячолітнє Городище на Рівненщині

Укрінформ
На Рівненщині суд ухвалив рішення про повернення державі земельної ділянки історико-культурного призначення вартістю 3,2 млн гривень в урочищі «Замок» на околиці села Кунин.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Рівненська обласна прокуратура.

«Рішенням Здолбунівського районного суду задоволено позовні вимоги Здолбунівської окружної прокуратури та зобов’язано фізичну особу повернути державі земельну ділянку історико-культурного призначення вартістю ₴3,2 мільйона», - йдеться у повідомленні.

Як встановила прокуратура, попри законодавчу заборону, рішенням сільської ради незаконно передали у приватну власність фізичній особі земельну ділянку, на якій розташована пам’ятка археології місцевого значення. Йдеться про Городище, розташоване в урочищі «Замок» на околиці села Кунин Здовбицької територіальної громади.

Як об’єкт історії та культури воно перебуває під особливою охороною, а землі під ним можуть бути винятково у власності держави. Свого часу на території Городища археологами зібрано уламки гончарного посуду Х – ХI ст. та ХVII – ХVIII ст.

Читайте також: На Миколаївщині прокуратура вимагає повернути державі памятку археології доби бронзи та заліза

Зазначається, що наразі прокуратура довела незаконність приватизації землі з історичною пам’яткою.

Заходи щодо фактичного повернення землі на користь держави будуть вжиті після набрання судовим рішенням законної сили.

Як повідомляв Укрінформ, на Рівненщині у державну власність повернули Білівське городищеВідоме на Рівненщині Білівське давньоруське городище - це пам’ятка археології національного значення, розташована на території Зорянської громади, неподалік села Білів.

Фото з сайту mp.ostvytsya.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-