Оголосили архітектурний конкурс з відбудови зруйнованого Росією музею Шухевича

Оголосили архітектурний конкурс з відбудови зруйнованого Росією музею Шухевича

Укрінформ
Львівська міська рада розпочала прийом заявок на участь у всеукраїнському відкритому архітектурному конкурсі на проєктну пропозицію з відновлення Музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича, який зруйнували в ніч на 1 січня російські «Шахеди».

Про це повідомляє Львівська міська рада, передає Укрінформ.

«Ми розуміємо, що це місце важливе не лише як архітектурна пам’ятка, а й як пам’ятка історії, де відбувалися важливі історичні події. Тому це місце має залишатися відображенням важливих історичних подій, автентики. Водночас ми маємо сучасними засобами забезпечити інклюзивність простору, маємо дати можливість людям на кріслах колісних побачити експозицію, а також забезпечити належне для музею функціонування систем вентиляції та кондиціонування. Для цього нам потрібно буде опрацювати всю варіативність формування сучасного музею в об’ємах тієї невеличкої вілли, якою вона була до ворожої атаки», – розповів головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Мета конкурсу – пошук найкращого проєктного рішення відновлення музею та розвитку прилеглої території із формуванням нового рекреаційно-меморіального простору імені Романа Шухевича.

Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на проєктну пропозицію з відновлення Музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича стартував 5 березня, у 74-ту річницю з дня загибелі командира, та триватиме до 6 травня. Заявки на реєстрацію приймають за посиланням до 25 березня. В травні засідатиме журі, яке оцінюватиме проєкти та визначить переможців конкурсу.

Читайте також: Нацмузей Сковороди замовив проєкт реставрації будинку, в якому жив філософ

Як повідомлялося, Роман Шухевич – головний командир УПА, загинув 5 березня 1950 року у Білогорщі. У будинку, де мешкав Роман Шухевич і де відбувся його останній бій, згодом облаштували музей.

1 січня росіяни знищили музей Романа Шухевича в Білогорщі у Львові. У повністю зруйнованому внаслідок російської дронової атаки музеї дивом вціліло погруддя Шухевича авторства Михайла Черешньовського.

Згодом міська рада Львова повідомила, що оголосить архітектурний конкурс для відбудови музею командира УПА Романа Шухевича в Білогорщі, але будівельні роботи розпочнуться після завершення війни, оскільки зараз кошти потрібні для армії.

Фото: Львівська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-