Нацмузей Сковороди замовив проєкт реставрації будинку, в якому жив філософ

Нацмузей Сковороди замовив проєкт реставрації будинку, в якому жив філософ

Укрінформ
Національний музей Сковороди замовив проєкт реставрації зруйнованого росіянами будинку, в якому жив філософ.

Про це стало відомо з документації на порталі Prozorro, передає Укрінформ.

Обласний комунальний заклад “Національний літературно-меморіальний музей Г. С. Сковороди”, що Сковородинівці Богодухівського району Харківщини, уклав договір з Українським державним науково-дослідним і проєктним інститутом “УкрНДІпроектреставрація”.

Проєктно-кошторисну документації для реставрації будинку, в якому жив Сковорода, мають виготовити до кінця 2024 року. Вартість робіт – 3,44 млн грн.

Реставрація передбачає відновлення фасаду, заміну вікон і дверей, облаштування нових перекриттів, ремонт даху, будівництво нових інженерних комунікацій, електромереж, проведення гідроізоляційних і теплоізоляційних робіт.

Як повідомляв Укрінформ, 6 травня 2022 року, близько 23:00, російська ракета зруйнувала старовинну садибу в с. Сковородинівка, ударною хвилею також було пошкоджено комору ХІХ століття та Будинок управляючого, які є складовими меморіального комплексу.

Читайте також: Укрпошта передала ₴1 мільйон на відновлення музею Сковороди на Харківщині

Тендер вартістю 8 млн на проведення консерваційних і протиаварійних робіт не відбувся вже тричі.

Музей українського філософа на Харківщині оголосив благодійний збір “301 справжній друг Сковороди”, аби зібрати 3 млн грн, кошти спрямують на консервацію зруйнованої будівлі.

Фото: МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-