В австрійському музеї Бельведер відкрилась виставка українського модерну

В австрійському музеї Бельведер відкрилась виставка українського модерну

Укрінформ
У провідному австрійському музеї Бельведер з 22 лютого до 2 червня експонуватиметься виставка In the Eye of the Storm. Modernism in Ukraine.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.

Унікальність виставки полягає у тому, що вона є першою масштабною презентацією за межами України, яка яскраво демонструє наскільки інтернаціональний та авангардний характер мали мистецькі рухи епохи модерну в Україні у першій половині ХХ століття, зазначили у МКІП.

"Гості зможуть насолодитися роботами українських митців з культурних центрів – Києва, Львова і Харкова – першої половини ХХ століття з колекції Національного художнього музею України", - ідеться в повідомленні.

"Ви побачите розмаїття кольорів і силу ліній, притаманні модернізму, наприклад, стінописи Бойчука. І який же контраст – знати, що все це створено в роки світової, потім громадянської війни, більшовицького терору, а згодом – сталінських репресій", - заявила перша леді України Олена Зеленська.

"Який контраст – знати, що той же Михайло Бойчук, творець власної школи, людина, яка могла дати світовій культурі так багато, був розстріляний з учнями та дружиною за звинуваченням у націоналізмі. Радянська імперія не давала шансу тим, хто любив свій народ. Ось що значить бути в епіцентрі бурі – це щохвилини ризикувати життям, але знаходити сили творити", — зазначила Зеленська.

Читайте також: У Кишиневі відкрилася виставка ікон, написаних на ящиках для боєприпасів українськими художниками

Виставка проходитиме під кураторством Костянтина Акінши і Каті Денисової разом із Мариною Дроботюк та Оленою Кашубою-Вольвач.

Як повідомляв Укрінформ, у Національному музеї історії Молдови в Кишиневі відкрилася виставка ікон, написаних на ящиках для боєприпасів українськими художниками Олександром Клименком і Сонею Атлантовою.

Михайло Бойчук, «Чотири жінки й кіт». Фото з сайту art.lviv-online.com/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-