Netflix зняв документальний серіал про холодну війну: в ньому з’явиться Зеленський

Netflix зняв документальний серіал про холодну війну: в ньому з’явиться Зеленський

Укрінформ
Американський стрімінговий сервіс Netflix зняв серіал «Переломний момент: Бомба і холодна війна». В ньому з’явиться Президент України Володимир Зеленський.

Про це йдеться на сайті сервісу, передає Укрінформ.

Дев'ятисерійний документальний серіал режисера Брайана Кнаппенбергера розповість історію Холодної війни, створення і розповсюдження атомної бомби, розпад СРСР, прихід до влади Путіна та його війну проти України.

У описі серіалу йдеться, що хоча Холодна війна закінчилася в 1991 році, відносини між Сполученими Штатами та Росією залишаються напруженими.

«Глобальні наслідки холодної війни продовжують впливати на сучасний геополітичний ландшафт і донині. Але буває важко зрозуміти, як боротьба за ідеологічне домінування середини 20-го століття продовжує втягувати незліченну кількість країн у безперервні заворушення», - йдеться на сайті.

У серіалі використано понад 100 інтерв'ю з різними світовими лідерами, зокрема там з’являться Президент України Володимир Зеленський та Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас, а також історики і звичайні люди, чиє життя кардинально змінили події Холодної війни.

Читайте також: У Нідерландах відбувся показ документального фільму «20 днів у Маріуполі»

Зазначається, що в кожному епізоді фільму розглядатиметься сучасна війна між Росією та Україною як приклад того, як історія, що вивчається, безпосередньо пов'язана з подіями сьогодення.

«Майже кожна частина війни в Україні є відлунням Холодної війни», - сказав Кнаппенбергер.

Прем’єра серіалу відбудеться 12 березня.

Читайте також: У Києві показали документальний фільм «Спротив та Єдність»

Як повідомляв Укрінформ, на Netflix в Україні та низці європейських держав вийшов серіал «Перші дні» виробництва Film.ua Group.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-