У Відні показали фільм «20 днів у Маріуполі»

У Відні показали фільм «20 днів у Маріуполі»

Укрінформ
У столиці Австрії у середу ввечері відбувся показ документального фільму "20 днів в Маріуполі", який розповідає про напад російських загарбників на українське приморське місто 24 лютого 2022 року.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

Показ був організований українською ГО "YOUkraine" спільно з посольством США в Австрії та проходив у кінотеатрі Votiv Kino. Перед початком з вітальними словами виступили посол України в Австрії Василь Химинець та його американська колега Вікторія Кеннеді.

Вхід був безплатний, однак з можливістю зробити пожертву на потреби команди медиків з Маріуполя. Після перегляду відбулася панельна дискусія на тему триваючої війни РФ проти України та її жахливих наслідків для українського населення.

Поруч з цим, віденці та гості міста матимуть можливість переглянути фільм про російську атаку на Маріуполь, який отримав кінопремію BAFTA у категорії "Найкращий документальний фільм" та номінується на "Оскар", також у другу річницю початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, 24 лютого. У суботу "20 днів в Маріуполі" демонструватиметься окрім Votiv Kino, також у кінотеатрі CineCenter. Кошти від продажі квитків "YOUkraine" передасть на потреби медиків з Маріуполя, які рятують життя на Донеччині.

Як повідомляв Укрінформ, автор стрічки, військовий кореспондент, фотограф та відеорежисер Мстислав Чернов разом із фотографом Євгеном Малолєткою та продюсеркою і журналісткою Василісою Степаненко стали останніми журналістами, які висвітлювали початок знищення Росією Маріуполя. Прем'єра стрічки "20 днів в Маріуполі" відбулась у січні 2023 року на кінофестивалі незалежного кіно Sundance Film Festival.

Фільм розповідає про напад російських окупантів на місто 24 лютого 2022 року та показує 20 днів майбутніх подій: бомбардування будинків та пологового будинку, життя людей в блокадному місті, невщухаючі обстріли тощо.

Читайте також: У німецькому постпредстві при ООН відбулася прем'єра документального фільму «Свобода у вогні»

Як відомо, агресія Росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів. Пошкоджені та зруйновані житлові будинки, лікарні, школи, дитсадки тощо.

У Маріуполі від російського повномасштабного вторгнення, за попередньою інформацією, загинули понад 22 тисяч мирних жителів, але кількість вбитих може бути в рази вище. Найімовірніше, кількість загиблих стане відомою тільки після деокупації міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-