«Хотів висловити вдячність»: турецький співак написав пісню про Залужного

«Хотів висловити вдячність»: турецький співак написав пісню про Залужного

Ексклюзив
Укрінформ
Турецький співак Озан Дайи, який пише пісні та виконує їх українською мовою, написав пісню про колишнього головнокомандувача Збройних сил Валерія Залужного та виконав її, застосувавши при аранжуванні штучний інтелект.

Про свою нову роботу він розповів Укрінформу.

“Генерал Залужний з моменту вступу на посаду у 2021 році боровся всіма силами за безпеку та інтереси своєї країни, а коли у 2022 році почалася активна війна, він щодуж продовжував її захищати без жодного перепочинку, навіть на день. І його самопожертву неможливо описати словами. Тому як людина, яка жила в Україні і підтримує Україну, хотів висловити йому свою вдячність цією піснею”, - сказав співак Дайи в коментарі Укрінформу.

Він написав музику, а також слова пісні турецькою, потім переклав їх українською. При аранжуванні перетворив власний голос на жіночий вокал за допомогою ефектів штучного інтелекту. Таким чином хотів підкреслити силу українського жіноцтва.

“Я довго жив в Україні і можу сказати, що не знаю такого суспільства, де б жінки були настільки працьовитими, несли б на собі таке навантаження і були присутні в усіх сферах. Жінки займають особливе місце в українському суспільстві, тому у мене виникла ідея зробити експериментальний вокал з жіночим голосом”, - пояснив ідею Дайи.

Читайте також: Гурт Green Grey презентував відеокліп «Друже»

Співак Дайи нині перебуває в Туреччині, він нещодавно закінчив військову службу в ЗС Туреччини. Нині активно займається організацією благодійних концертів в Стамбулі.

Як повідомляв Укрінформ, 8 лютого Залужний був звільнений з посади головнокомандувача ЗСУ. Замість нього був призначений Олександр Сирський.

9 лютого Президент Володимир Зеленський присвоїв Валерію Залужному звання Героя України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-