Кремль розіслав музичним продюсерам у РФ стоп-лист із 50 виконавців та колективів

Кремль розіслав музичним продюсерам у РФ стоп-лист із 50 виконавців та колективів

Укрінформ
Російським промоутерам та музичним продюсерам направили список із 50 російських виконавців та гуртів, "заборонених до концертної діяльності".

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на телеканал «Настоящее время».

У переліку "заборонених артистів", який був спущений безпосередньо з Кремля, зокрема - група "Несчастный случай", репер Loqiemean (Роман Худяков), які раніше заявили про свою антивоєнну позицію. Також серед "заборонених" - артисти, які брали участь у "голій вечірці" блогерки Анастасії Івлєєвої: Філіп Кіркоров, Лоліта Мілявська, Глюкоза, Діма Білан та Анна Асті.

У списку присутні й музичні гурти, які брали участь у "патріотичних концертах" у Росії. Це, зокрема, групи "Монгол Шуудан", "Йорш" та "План Ломоносова".

«Промоутерам телефонують і кажуть, що не можна з цими артистами організовувати заходи на державні кошти та вішати зовнішню рекламу», – пояснив журналістам один із російських промоутерів.

Читайте також: «Гола вечірка» в Москві виявилася політтехнологією Кремля

Про існування негласних списків артистів, діяльність яких заборонена у РФ через їхню антивоєнну позицію, раніше писали російські ЗМІ. Кремль заперечував наявність такого переліку. Журналісти уточнюють, що списками "заборонених" музикантів займається управління адміністрації президента РФ у громадських справах, яке очолює Сергій Новіков.

Як повідомляв Укрінформ, варіант "чорного списку" російських музикантів, концерти яких у країні небажані, російська влада склала ще в липні 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-