Донька Романа Шухевича закликає відновити знищений ударом РФ музей батька

Донька Романа Шухевича закликає відновити знищений ударом РФ музей батька

Укрінформ
Донька Романа Шухевича Марія Трильовська-Шухевич закликає відбудувати знищений Росією 1 січня цього року музей вже зараз, а не чекати до завершення війни.

Про це Трильовська-Шухевич сказала під час ХХІ позачергової сесії Львівської обласної ради, передає кореспондент Укрінформу.

«Що таке музей Романа Шухевича?... Могили немає, останків немає. Єдине місце, яке поєднувало нас з «живим» Романом Шухевичем – це місце його загибелі, де він прийняв останній бій і де сходи були политі його кров’ю. Тепер стоїть питання відновлювати чи не відновлювати? Як відновлювати і коли? Я вважаю, що його обов’язково треба відновлювати! Але не споруджувати там музей визвольних змагань, а лише Романа Шухевича», – зазначила Трильовська-Шухевич.

Вона наголосила, що музей має бути таким, як у первісному вигляді. А якщо хтось хоче збудувати новий, то для цього є територія поруч.

«Музей відкрив благодійний фонд для відбудови, туди вже надходять кошти. Мені почали писати люди зі сходу України, що хочуть приїхати, привести школярів, бо навіть не знали, що такий музей існує. І я вважаю, що його потрібно відновлювати зараз, а не чекати закінчення війни. Запрошувати сюди людей, а не чекати, що хтось приїде через 5-6 років», – додала донька Шухевича.

Читайте також: З-під завалів музею Шухевича у Львові вдалося відкопати історичні сходи

Як повідомляв Укрінформ, у день народження Степана Бандери росіяни знищили музей генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича на Білогорщі у Львові. У повністю зруйнованому внаслідок російської дронової атаки в музеї дивом вціліло погруддя Шухевича авторства Михайла Черешньовського.

Згодом міська рада Львова повідомила, що оголосить архітектурний конкурс для відбудови музею командира УПА Романа Шухевича в Білогорщі, але будівельні роботи розпочнуться після завершення війни, оскільки зараз кошти потрібні для армії.

Фото: Фейсбук Максим Козицький

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-