Одеський скульптор та італійські дизайнери створили артоб’єкт із куль

Одеський скульптор та італійські дизайнери створили артоб’єкт із куль

Фото
Укрінформ
Одеський скульптор Михайло Рева разом із засновниками італійського бренду окулярів «Il Barberia» розпочав роботу над артпроєктом «Epiphany», який створюють із використаних куль.

Про це у Фейсбуці повідомив скульптор Михайло Рева, передає Укрінформ. 

«Проєкт «Epiphany» — художня колаборація українського скульптора Михайла Реви та італійських дизайнерів Анотоніо Батталії та Марко Андреоні, які заснували бренд «Il Barberia»», - йдеться у дописі.

Для проєкту «Epiphany» Михайло Рева використовує кулі, зокрема, ті, що вибухнули. За основу робіт скульптор взяв оригінальний ескіз окулярів «Il Barberia» та прикрасив оправу металевими квітами із кулі міді. Скульптура символізує перемогу життя над смертю. Також у формі класичної оправи для окулярів можна побачити літери «ХВ», які символізують Великдень і означають «Христос Воскрес».

«Творці чекають на підтримку проєкту від відомих міжнародних артистів, музикантів та лауреатів премії Греммі. «Il Barberia» випустить невеликий обмежений випуск окулярів «Epiphany» для колекціонерів та широкої публіки. Частину коштів від продажу окулярів буде передано Одесі», - додав Рева.

Читайте також: Житомирська художниця малює ікони на прострілених пластинах бронежилетів

Михайло Рева - заслужений художник України, скульптор, художник архітектурно-декоративної пластики, засновник фонду RevaFoundation, співзасновник благодійного фонду «Майбутнє». Першою роботою митця в Одесі став барельєф «Чотири сторони Світу» до монументальної скульптури Ернста Невідомого «Золоте дитя», яка прикрашає собою простір біля Морвокзалу. Другим, і одним із найвідоміших творінь, став «Янгол милосердя», який прикрасив дитячий реабілітаційний центр. Саме через цю скульптуру будівлю почали називати «Будинок з янголом". Також Рева є автором скульптури «Джерело» біля Воронцовського палацу, «Будинок сонця» на пляжі Ланжерон, «Початок початків» у Грецькому парку тощо. Михайло Рева також розробив концепцію меморіалу воїнам, що загинули в районі проведення АТО/ООС. Пам’ятний парк планували облаштувати за будівлею Одеської ОВА, проте через початок війни будівництво не завершили. З початком вторгнення митець почав використовувати для своїх робіт кулі, уламки російських ракет та інші артефакти війни.

Як повідомляв Укрінформ, в Одеському музеї західного та східного мистецтва 3 лютого відкрилася виставка робіт фотохудожника Дениса Кривого, який загинув у травні минулого року у Бахмуті.

Фото: Фейсбук Михайла Реви

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-