HBO розірвав контракт із сербським актором, який має російський паспорт

HBO розірвав контракт із сербським актором, який має російський паспорт

Укрінформ
Американський телеканал HBO розірвав контракт з сербським актором із російським громадянством Мілошем Біковичем, який мав зіграти у третьому сезоні серіалу "Білий лотос".

Про це повідомляє Deadline, передає Укрінформ. 

За інформацією ЗМІ, Бікович був затверджений на епізодичну роль російського йога та ментора в готелі Таїланду. Тепер цю роль перепишуть.

Тиждень тому Міністерство закордонних справ України розкритикувало вибір HBO. Зовнішньополітичне відомство опублікувало у мережі X відеоролик зі сценами із серіалу та кадрами з Біковичем. У ролику наголошується, що актор підтримує окупацію Криму Росією і неодноразово відвідував півострів, через що Україна внесла його до списку нев'їзних у 2019 році.

"Чи нормально для вас працювати з людиною, яка підтримує геноцид і порушує міжнародне право?" - написало МЗС, позначивши сторінку HBO.

Бікович називав зйомки у серіалі "великою честю", а події останнього тижня - "цілеспрямованою кампанією" проти себе та "тривожним прецедентом".

Читайте також: Михалков, Бабкіна та Шаман у складі ініціативної групи висунули Путіна у президенти

36-річний сербський актор працює у Росії понад десять років, він знімався у багатьох російських режисерів, зокрема у Микити Михалкова, на якого ЄС наклав санкції за підтримку російського вторгнення у 2022 році.

У 2021 році Бікович отримав російське громадянство. Президент Росії Путін також нагородив актора "Медаллю Пушкіна" у 2018 році.

Як повідомляв Укрінформ, у Міністерстві культури та інформаційної політики України стурбовані поширенням серед підлітків російського кінематографічного продукту, який пропагує насилля, кримінал та естетику, притаманну країні-агресорці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-