«Паспорт твоєї ідентичності»: Спілка археологів запустила інформаційний проєкт

«Паспорт твоєї ідентичності»: Спілка археологів запустила інформаційний проєкт

Відео
Укрінформ
Спілка археологів започаткувала інформаційну кампанію, яка допоможе українцям дізнатись більше про свою спадщину, історію та культуру.

Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики в Телеграмі, передає Укрінформ.

«У коротких відеороликах глядачам розкажуть про історичні пам'ятки, зображені на сторінках закордонного паспорта», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у багатьох містах з'явилися постери інформаційної кампанії «Паспорт твоєї ідентичності» з QR-кодом, відсканувавши який можна отримати доступ до інформаційних матеріалів.

На сайті Спілки археологів України зазначається, що інформаційна кампанія «Паспорт твоєї ідентичності» має на меті дослідити матеріальну культурну спадщину українців та популяризувати її серед широкої аудиторії. Як зауважують у спілці, понад 16 млн українців мають закордонний паспорт, але далеко не всі можуть назвати хоча б половину пам’яток, зображених на його сторінках.

Завдяки кампанії інформація про ці об’єкти та артефакти стане відомою широкому колу громадян.

Подивитися відеоролики можна на Ютуб-каналі «Спілка археологів України».

Проєкт реалізується за підтримки урядів Великої Британії, Канади, Сполучених Штатів Америки, Фінляндії, Швеції та Швейцарії.

Читайте також: У Києві презентували виставку, яка започаткує майбутній музей авангарду

Як повідомлялося, Україна у 2023 році подала три елементи нематеріальної культурної спадщини на включення до списків ЮНЕСКО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-