У Києві відбувся благодійний вечір для меценатів

У Києві відбувся благодійний вечір для меценатів

Фото
Укрінформ
У Національному заповіднику «Софія Київська» відбувся подячний благодійний вечір для меценатів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

«25 січня у Національному заповіднику «Софія Київська» відбувся подячний благодійний вечір для меценатів. Серед запрошених гостей були представники різних професій та сфер діяльності, яких об’єднує спільна місія - підтримка та популяризація культурної спадщини. Цей захід став прекрасною можливістю висловити подяку кожному небайдужому меценату», - йдеться у повідомленні.

Генеральний директор Національного заповідника «Софія Київська» Неля Куковальська подякувала всім, хто взяв участь у підготовці та організації концерту, а також меценатам, чия підтримка дозволила здійснити численні значущі проєкти.

Читайте також: Театр Франка передав 100 дронів для ЗСУ

Т.в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв подякував меценатам та керівництву заповідника. Він зазначив, що допомога меценатів у реставрації та відновленні культурної спадщини відіграє надзвичайно важливу роль у збереженні національної ідентичності для майбутніх поколінь.

«З початком повномасштабної війни дуже багато людей долучилося до благодійності в особливій формі. Йдеться про донаторство та волонтерство. Це коли ми не лише підтримуємо тих, хто потребує співучасті в забезпеченні життєвих потреб, а й беремо посильну участь у великих національних культурних проєктах», - сказав Карандєєв.

Під час заходу також відбувся концерт Національного ансамблю солістів «Київська камерата», яким диригував Олег Маринченко.

Крім того, було презентовано відеоролик про меценатські проєкти 2022-2003 років. Також гості заходу отримали свідоцтва суб’єкта меценатської діяльності та пам’ятні подарунки - статуетки Софійського ангела, розроблені спеціально для цієї події етномайстернею «КОЗА-ДЕРЕЗА».

Як повідомляв Укрінформ, на думку Карандєєва, закон про меценатство допоможе залучити додаткові джерела фінансування для кращого функціонування сфери нематеріальної культурної спадщини.

Фото: МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-