Театр Франка передав 100 дронів для ЗСУ

Театр Франка передав 100 дронів для ЗСУ

Фото
Укрінформ
Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка передав 100 дронів для української армії, придбані за кошти, які вдалося зібрати на благодійній виставі «Конотопська відьма».

Про це повідомив у коментарі Укрінформу генеральний директор-художній керівник Національного академічного театру імені Івана Франка Михайло Захаревич.

«Вчора ми передали дрони у військо і, може, сьогодні ті дрони, які ми придбали на кошти від благодійної вистави «Конотопська відьма», вже воюють», - розповів він.

Захаревич зазначив, що в театрі планують розвинути вдалий досвід благодійних показів, аби сприяти якнайшвидшій перемозі України у війні.

Театр Франка передав 100 дронів для ЗСУ / Фото: Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка

«Я думаю, що це буде наш вклад у перемогу. Ми ще збираємося перерахувати 2 млн 500 тисяч гривень знову ж таки на дрони, які сьогодні конче необхідні на фронті. Тобто, наш театр працює не тільки творчо, ми працюємо ще й дуже продуктивно, отримуючи певні доходи, з яких можемо поділитися з армією, з тими хлопцями, які віддають своє життя там за нас», - сказав Захаревич.

Читайте також: У Хмельницькому зібрали мільйон гривень на FPV-дрони

Як повідомлялося, 11 грудня у Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка відбувся благодійний показ вистави "Конотопська відьма" за повістю Григорія Квітки-Основ'яненко (режисер Іван Уривський). Квитки, вартість яких доходила до 5 тисяч гривень, було розкуплено протягом двох днів. Театру вдалося зібрати 1 мільйон 770 тисяч гривень.

Фото: Айюб Гаграманов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-