Режисер Чернов прокоментував номінацію стрічки «20 днів у Маріуполі» на Оскар

Режисер Чернов прокоментував номінацію стрічки «20 днів у Маріуполі» на Оскар

Укрінформ
Режисер Мстислав Чернов, коментуючи нещодавню номінацію його документальної стрічки «20 днів у Маріуполі» на кінопремію «Оскар», зізнався, що для нього це і приємна, і неприємна подія водночас.

Як передає Укрінформ, про це Чернов заявив під час інтерв’ю каналу France24.

«Це приємний і неприємний момент водночас, оскільки це все (зйомка стрічки на «20 днів у Маріуполі» - ред.) через трагедію, що розгорталась у Маріуполі, і необхідність розказати цю історію», - сказав Чернов.

За його словами, будь-яка номінація або нагорода є лише доповненням до місії збереження таких важливих історій і гарантії, що вони не будуть забуті.

«Це було моїм обов’язком перед людьми, які зберегли моє життя у Маріуполі, обов’язком перед жителями Маріуполя - забезпечити збереження їхніх історій і трагедій», - пояснив він.

Читайте також: Фільм «20 днів у Маріуполі» потрапив у лонглист кінопремії BAFTA

Він сказав, що попри присутність у декількох війнах в рамках професійної журналістської діяльності, розповідати історію війни у власній країні було «надзвичайно болісно та емоційно», однак режисер намагався не нав’язувати аудиторії власні емоції.

«Це те, що я намагався робити у (фільмі - ред.) «20 днів у Маріуполі»: я нікого не повчаю, не нав’язую глядачу власні емоції. Я просто розповідаю історію», - зазначив він.

Нагадаємо, 23 січня документальна стрічка «20 днів у Маріуполі» про перші дні облоги російськими загарбниками Маріуполя обрана офіційним номінантом на отримання кінопремії «Оскар».

Фото: Мстислав Чернов / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-