У Римі скасували концерт піаніста з РФ, який виступав в окупованому Маріуполі

У Римі скасували концерт піаніста з РФ, який виступав в окупованому Маріуполі

Ексклюзив
Укрінформ
Римський університет Сапієнца скасував запланований на 23 січня концерт російського піаніста Олександра Романовського, який виступав на пропагандистському концерті біля розбомбленого театру в Маріуполі.

Про це та про подальші плани активістів розповів Укрінформу координатор групи Arts Against Aggression Дмитро Смелянський.

«Ще 20 січня керівництво університету заявляло, що не відмовиться від виступу Романовського та виправдовувало його участь у цинічному концерті навпроти розбомбленого Маріупольського театру: мовляв, це не робить музиканта «колаборантом», - сказав Смелянський.

Проте, за його словами, після того, як активісти десяти громадських організацій, зокрема Liberi Oltre le Illusioni та Stand for Ukraine.it, оголосили про проведення під час виступу Романовського маніфестації протесту, захід був скасований.

«Організатори злякалися протестувальників та негативного розголосу. Якщо напередодні в маленькій Модені проти пропагандистської російської «конференції» про окупований Маріуполь зібралися 2 тисячі людей, то важко уявити, скільки б прийшло в Римі», - зазначив координатор Arts Against Aggression.

Читайте також: В Італії зупинили показ фільму з російською пропагандою про Україну

Тож 23 січня в університеті Сапієнца замість Романовського виступить молодий італійський піаніст Алессандро Сімоні.

Усесвітня мережа активістів, що об’єднує українців та друзів України з різних країн, продовжує домагатися скасування виступів російських музикантів, причетних до путінської пропаганди.

«На часі в нас усіх амбітна мета – підготовка протестів у Німеччині та Австрії задля скасування там виступів Анни Нетребко, найближчий з який - 23 березня на Зальцбургському фестивалі. До речі, сьогодні з’явилася хороша новина – звільнений суперінтендант театру, який минулого року запросив Нетребко на фестиваль у німецькому Вісбадені», - резюмував Смелянський.

Читайте також: Активісти протестували проти виступу Нетребко в Державній опері в Берліні

Як повідомляв Укрінформ, українці з різних міст Італії з’їхалися у місто Модена на мітинг протесту проти пропагандистського заходу про окупований Маріуполь, організований посольством РФ та культурною асоціацією «Росія - Емілія-Романья». Перед тим через масові протести мерія Модени вже відкликала дозвіл на проведення пропагандистської виставки «Маріуполь — відродження після війни».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-