Херсонські музеї просять підтримати їх до Дня музейних селфі

Херсонські музеї просять підтримати їх до Дня музейних селфі

Укрінформ
Художній та краєзнавчий музеї Херсона просять українців підтримати їх своїми світлинами до Дня музейних селфі, що відзначається 17 січня

Зокрема, про це написав у Фейсбуці Херсонський художній музей, передає Укрінформ,  

«Щоб долучитися до міжнародної акції в День музейних селфі, закликаємо вас пошукати матеріальні свідоцтва, що нагадують вам про музей, і сфотографуватися з ними. Музейний каталог, буклет, листівка, фотографія, календар, журнал або газета з матеріалом про музей, запрошення або музейний квиток, який ви зберегли, репродукція картини, марка, патч або хустка із зображенням викраденого з музею твору, як у Френка Вайлда — підійде все. І не забудьте додати хештеги #MuseumSelfie #MuseumSelfieDay2024 #art_museum_ks», - йдеться у повідомленні.

У музеї нагадують, що німецький дизайнер та стиліст Френк Пітер Вайлд перетворив звичні й дуже популярні фото у ліфті на підтримку України.

Від початку повномасштабного вторгнення Росії він фотографується у різних образах у дзеркалі ліфта свого будинку і публікує світлини в Інстаграм. Частина фешн-образу Френка Вайлда — твіллі (багатофункціональна смужка шовку з яскравими принтами) з благодійної колекції «Викрадене мистецтво», яку у співпраці з платформою United24 випустив український бренд OLIZ. На цьому модному аксесуарі відтворений викрадений росіянами з Херсонського художнього музею декоративний розпис Віри Семенюк «Засвіт встали козаченьки».

Своєю чергою, Херсонський обласний краєзнавчий музей зазначив, що не може запросити зараз відвідувачів до своїх залів, тому пропонує згадати приємні миті і просить ділитися своїми улюбленими селфі з музею і відмічати його сторінку музею та хештеги #музей_херсон #museumselfieday, #деньмузейногоселфі. 

Як повідомляв Укрінформ, із херсонських музеїв російські агресори викрали найцінніші експонати.

Працівники Херсонського художнього музею імені Олексія Шовкуненка взялися ідентифікувати викрадені твори мистецтва, які «випливли» у Криму. 

Читайте також: В Ірландії представили проєкт про викрадені росіянами твори з Херсонського художнього музею

Український бренд OLIZ в межах проєкту «Викрадене мистецтво» відтворив на хустках і твіллі власного виробництва зображення викрадених із Херсонського обласного краєзнавчого музею стародавніх коштовних прикрас.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-