В Україні оголосили конкурс драматичних творів для театру, створених під час війни

В Україні оголосили конкурс драматичних творів для театру, створених під час війни

Укрінформ
В рамках проєкту Theatre and War оголошено про початок конкурсу українських драматичних творів для театру за підтримки Європейського Союзу.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство культури та інформаційної політики повідомляє у Телеграмі.

«Проєкт Theatre and War (TAW) створено Всеукраїнською лігою авторів спільно з Teatr Vikart (Фінляндія) та Zеntrum fur kunst, kultur und bildung EV (Німеччина). Він спрямований на популяризацію сучасної української драматургії та вітчизняного театру. Його кінцева мета - проведення у Гельсінкі фестивалю української драматургії, що створена під час війни в Україні та відображає реакцію на неї українського суспільства», - ідеться у повідомленні.

На фестивалі будуть обрані драматичні тексти, написані з 24 лютого 2022 року до 28 лютого 2024 року, подані на конкурс та рекомендовані Експертною радою.

Читайте також: У МКІП вручили мистецькі премії лауреатам 2023 року

Планується підготувати 12 вистав: 6 - фінськими театрами, 2 - німецьким мистецьким центром і 4 - українськими театрами. На конкурс приймаються тексти малої форми.

Тексти можна надсилати до 29 лютого на електронну адресу: theatreandwar@gmail.com

Як повідомлялося, у Вінниці 28-31 березня відбудеться VII Міжнародний конкурс духової музики VIN VENTI, захід буде спрямований на підтримку Збройних сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-