У Парижі одеський художник представить виставку про наслідки підриву Каховської ГЕС

У Парижі одеський художник представить виставку про наслідки підриву Каховської ГЕС

Фото
Укрінформ
У Парижі пройде виставка робіт художника Ігоря Гусєва, які присвячені наслідкам підриву Каховської ГЕС та Третій світовій війні.

Про це у Фейсбуці повідомляє Одеський музей сучасного мистецтва, передає Укрінформ.

«У Парижі відбудеться урочисте відкриття виставки творів українського художника Ігоря Гусєва, присвяченої наслідкам теракту на Каховській ГЕС та Третій світовій війні», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що всі картини створені завдяки використанню штучного інтелекту.

В експозиції представлені твори митця, в яких відображено його власне бачення щодо трагедії на Каховській ГЕС.

«Художник уявив, як вода затоплює тварин, що утримуються в клітках, і саме це стало стимулом для створення нової серії творів», - повідомляють у музеї.

Підкреслюється, що ці роботи Ігоря Гусєва розкривають наслідки воєнного злочину, над яким окупанти намагалися затягти завісу мовчання, забороняючи працювати ЗМІ та навіть обстрілюючи рятувальників.

Читайте також: У Тель-Авіві проходить виставка українського художника Германа Гольда

Виставка «Високоточна любов або Третя світова» триватиме з 25 січня по 29 лютого в Культурному центрі Посольства України у Франції Centre Culturel d'Ukraine en France.

Ігор Гусєв - український художник, поет, автор перформансів, фільмів, об'єктів та інсталяцій, учасник і організатор мистецьких акцій, лідер руху «Арт-рейдери», засновник андерграундної галереї «Норма». Постійний учасник великих виставкових проєктів, таких як «Рестарт», «Космічна Одіссея», «Незалежні», «20 років присутності», спецпроєкт Першої Київської міжнародної бієнале сучасного мистецтва ARSENALE 2012 «Подвійна гра», Одеська бієнале сучасного мистецтва, «Дні України у Великій Британії».

Як повідомляв Укрінформ, у столиці Туреччини відкрилася виставка робіт переможців міжнародного фотоконкурсу Istanbul Photo Awards 2023, представлені там світлини розповідають, зокрема, про трагічні події війни, розв'язаної Росією проти України.

Фото: Museum of Odesa Modern Art / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-