Херсонський художній музей ідентифікував 80 робіт, викрадених росіянами

Херсонський художній музей ідентифікував 80 робіт, викрадених росіянами

Укрінформ
Херсонський художній музей ідентифікував 80-ту роботу, яка була викрадена росіянами.

Як передає Укрінформ, про це музей повідомив у Фейсбуці.

«Фрагмент картини, який потрапив у об’єктив при зйомках двох пропагандистських сюжетів у Центральному музеї Тавриди у серпні та вересні 2023 року, дозволив нам ідентифікувати 80-ту роботу, яка була викрадена окупантами з колекції Херсонського художнього музею разом з більш ніж 10 тисячами інших творів мистецтва і зараз незаконно перебуває у Криму», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, це робота Марії Шнайдер-Сенюк (1936 р.н.) «Косарі». Волинянка за народженням та херсонка за долею, Марія Шнайдер-Сенюк - знана майстрина гобелену та родоначальниця цілої художньої династії, вона плекає українську народну традицію в усіх проявах своєї творчості, оспівує образ рідної землі у гобеленах, живописі та графіці. Усі її роботи присвячені саме Україні.

Підкреслюється, що поруч з полотном знаної майстрині на стоп-кадрах відео можна побачити інші твори, ідентифіковані раніше.

Читайте також: В Ірпені презентували оновлену експозицію у відбудованому краєзнавчому музеї

У музеї розповіли, що фахівці крок за кроком визначають дедалі більше робіт, незаконне перебування яких у Центральному музеї Тавриди не викликає сумнівів.

Як повідомляв Укрінформ, працівники Херсонського художнього музею імені Олексія Шовкуненка взялися ідентифікувати викрадені твори мистецтва, які «випливли» у Криму.

Ірландський музей сучасного мистецтва в Дубліні представив на своїй платформі проєкт про роботи, викрадені російськими загарбниками з Херсонського художнього музею ім. Олексія Шовкуненка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-