У Києві відбулося жеребкування фіналістів Нацвідбору на Євробачення

У Києві відбулося жеребкування фіналістів Нацвідбору на Євробачення

Фото
Укрінформ
У столиці відбулося жеребкування фіналістів національного відбору на Євробачення-2024, а також презентація їхніх пісень.

Жеребкування відбулося в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

"Наш відбір – сама по собі унікальна подія, дуже масштабна і важлива. Це така школа, в якій ми всі, як суспільство, вчимося приймати смаки інших людей, знайомимось з новою українською музикою, яка дуже різноманітна. Тут представлені 11 дуже різних пісень і різних артистів", – сказав музичний продюсер Нацвідбору на Євробачення-2024 Дмитро Шуров на початку заходу.

Жеребкування фіналістів Нацвідбору на Євробачення / Фото: Руслан Канюка, Укрінформ

Голова української делегації на Євробаченні Оксана Скибінська зазначила, що вже наступного тижня у "Дії" українці матимуть змогу визначити склад журі нацвідбору. "Обов'язково заходьте в "Дію" і проголосуйте, тому що 50% результатів у фіналі будуть визначати саме ці люди, яким ви висловити свою довіру. Інших 50% визначите ви вже самі у "Дії", – сказала вона.

Читайте також: Фінал Нацвідбору на Євробачення відбудеться 3 лютого

За результатами жеребкування було визначено, що першим на нацвідборі виступить співак Yaktak із піснею Lalala, другою – виконавиця INGRET з піснею Keeper, третіми – гурт NAZVA (пісня Slavic English), четвертою – ANKA ("Палала"), Drevo (Endless chain) – п'ятим, співачки Alyona Alyona & Jerry Heil (Teresa & Maria) – шостими. Сьомим виступатиме Mélovin з піснею Dreamer, Skylerr (Time is running out) – восьмою, Ziferblat (Place I Call Home) – дев'ятими, десятими – Yagody (Tsunamia), а одинадцятими виступатимуть Nahaba з піснею Glasses.

Під час заходу також відбулася презентація фрагментів пісень учасників фіналу нацвідбору. Прослухати повні їхні версії можна буде на офіційних ресурсах нацвідбору.

У зв'язку із заходами безпеки нацвідбір буде закритого формату, місце проведення не розголошується.

Читайте також: На Дитячому Євробаченні перемогла представниця Франції, українка посіла п'яте місце

Як повідомляв Укрінформ, фінал національного відбору на участь у пісенному конкурсі Євробачення-2024 запланований на 3 лютого. Переможця традиційно визначать за результатами спільного голосування журі та глядачів.

68-й Пісенний конкурс Євробачення відбудеться у травні 2024 року у шведському місті Мальме. Гранд-фінал проведуть на стадіоні Malmö Arena у суботу, 11 травня. Півфінали, в одному з яких братиме участь і представник від України, відбудуться 7 та 9 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-