Знищений росіянами музей Шухевича у Львові відбудують після перемоги

Знищений росіянами музей Шухевича у Львові відбудують після перемоги

Укрінформ
Міська рада Львова оголосить архітектурний конкурс для відбудови музею командира УПА Романа Шухевича в Білогорщі, який зруйнували росіяни 1 січня, але будівельні роботи розпочнуться після завершення війни.

Про це у Фейсбуці повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, передає Укрінформ.

«Сьогодні експерти завершують сканування завалів. Це потрібно для майбутньої реставрації та міжнародного трибуналу. Завтра наші служби разом з фахівцями почнуть розбирати завали. Після цього ми оголосимо архітектурний конкурс. Прийом пропозицій та визначення переможця триватиме приблизно два місяці», - написав Садовий.

Мер зазначив, що внаслідок атаки 1 січня знищено 16 музейних експонатів, які входили до Музейного фонду України. Кількасот музейних експонатів вдалося зберегти, їх було вивезено ще на початку повномасштабного вторгнення.

Читайте також: Атака на Львів: будівля музею Шухевича повністю зруйнована, збитки - понад ₴2 мільйони

«Відбудовувати музей почнемо після Перемоги. Вже кілька меценатів зверталися з пропозицією профінансувати відбудову. Дякуємо, що бережете історію, але сьогодні ці гроші треба витратити на армію», - додав міський голова Львова.

Як повідомляв Укрінформ, у день народження Степана Бандери росіяни знищили музей генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича на Білогорщі у Львові. У повністю зруйнованому внаслідок російської дронової атаки музеї дивом вціліло погруддя Шухевича, авторства Михайла Черешньовського.

Фото: Фейсбук Андрія Садового

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-