Атака на Львів: будівля музею Шухевича повністю зруйнована, збитки - понад ₴2 мільйони

Атака на Львів: будівля музею Шухевича повністю зруйнована, збитки - понад ₴2 мільйони

Фото, відео
Укрінформ
Збитки через знищення російськими військами у новорічну ніч будівлі музею Шухевича становлять 2 мільйони 258 тисяч гривень.

Це лише вартість споруди, бо збитки через втрачене майно ще підраховують. Про це повідомив у Фейсбуці начальник Львівської ОВА Максим Козицький, передає Укрінформ.

«Унаслідок влучання уламків БпЛА виникла пожежа у музеї генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича на вулиці Білогорща у Львові. Травмованих та загиблих немає. Будівля зруйнована повністю. Збитки - 2 мільйони 258 тисяч гривень. Це лише вартість будівлі. Збитки через втрачене майно ще підраховують», - поінформував Козицький.

За його словами, втрачені меморіальні речі Романа Шухевича: стіл, крісла, фотель, фортепіано, а також погруддя Романа Шухевича авторства Михайла Черешньовського та скульптура Степана Бандери авторства Ярослава Троцька.

Близько 600 одиниць експонатів музею у безпеці. Їх від початку повномасштабної війни перенесли в інше місце.

Читайте також: Музей Шухевича у Львові згорів - Садовий

Начальник ОВА зазначив, що також через падіння уламків «Шахеда» у Дублянах Львівської області зруйновані дах на площі 600 кв. м та перекриття на площі 120 кв. м, знищені 5 вікон у будинку, де розміщений факультет землевпорядкування і туризму Львівського національного університету природокористування.

Унаслідок падіння уламків сталася пожежа, яку оперативно загасили. Постраждалих немає.

Як повідомляв Укрінформ, пожежа в музеї Шухевича сталася від падіння уламків ворожого безпілотника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-