Проєкт «Територія Різдва. Сила Роду» популяризує українські традиції

Проєкт «Територія Різдва. Сила Роду» популяризує українські традиції

Відео
Укрінформ
Мистецька агенція «Територія А» спільно з відомими українськими виконавцями та за підтримки Українського культурного фонду здійснила мистецький проєкт «Територія Різдва. Сила Роду», мета якого - збереження українських традицій.

Про це в коментарі Укрінформу розповіла авторка проєкту, президент мистецької агенції «Територія А», співачка та волонтерка Анжеліка Рудницька.

«Окрім нас самих, ніхто не популяризуватиме нашу культуру», - сказала вона. 

За словами Рудницької, вже 7 років поспіль їхня мистецька агенція створює «Територію РіздвА». Зокрема, провела різдвяний марафон, який увійшов до Національного реєстру рекордів, - його учасники колядували 3,5 години. Також вийшов альбом Анжеліки Рудницькоі «Територія Різдва».

У 2020 році була проведена концертна програма в костелі Святого Миколая, у 2021 році - створені 18 треків спеціально для «Зимової містерії «Територія РіздвА».

Нарешті, у 2023 році створено містерію «Територія Різдва. Сила Роду» із 19 треками. Серед учасників - гурт «Піккардійська терція», Тоня Матвієнко, Арсен Мірзоян, Світлана Тарабарова, Валентина Степова, сестри Тельнюк, Марія Бурмака, Іван Малкович, Наталка Карпа, Тарас Компанійченко та інші відомі культурні діячі. Загалом над проєктом працювало 300 людей. Різдвяну містерію показали 50 телеканалів.

«Під час прем’єри у чаті писали сотні людей, у тому числі з окупованих територій, які чекають повернення додому. Усі, хто вже подивився нашу містерію, можуть загадувати бажання (але тільки хороші). Вони збудуться!» - сказала Рудницька.

Читайте також: Українським дітям Нью-Йорка розповіли у Метрополітен-опері про рідну культуру

Вона додала, що у різдвяно-новорічний період всі вечори святі. Люди ходять у гості, відвідують рідних, носять кутю хрещеним батькам. 

«Я дуже люблю Різдво і намагаюся зберегти різдвяний дух якомога довше. Новий рік для артистів - це завжди робота. А Різдво - це затишок, тепло, тиха радість», - сказала Рудницька. 

Вона додала: «Ми поважаємо традиції і, щоб допомагати їх захищати, волонтеримо... Дякую усім, хто не скиглить, а працює на Перемогу!»

Як повідомлялося, цього року в Україні вперше офіційно відзначалося Різдво 25 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-