Роботи українських фотографів - переможців Istanbul Photo Awards 2023 виставили в Анкарі

Роботи українських фотографів - переможців Istanbul Photo Awards 2023 виставили в Анкарі

Фото
Укрінформ
У столиці Туреччини відкрилася виставка робіт переможців міжнародного фотоконкурсу Istanbul Photo Awards 2023, представлені там світлини розповідають, зокрема, про трагічні події війни, розв'язаної Росією проти України.

Про це повідомляє власкор Укрінформу.

“Якщо проаналізувати, то фотографії, зроблені на війні, в районах військових конфліктів, привертають більше уваги, ніж фото без драматизму… Навіть коли ми знаємо, що це негативно позначиться на наших почуттях, ми не можемо зупинити себе, щоб не дивитися на ці фотографії. Оскільки найпростіший спосіб для встановлення міцного зв'язку і співпереживання – це відчути людський біль. Ми найбільш чітко знаходимо цей зв'язок на фотографіях”, - сказав на відкритті експозиції Сердар Карагьоз, гендиректор державного інформаційного агентства Туреччини “Анадолу” (АА), яке є організатором фотоконкурсу та виставки.

В Анкарі відкрилася виставка фотографів - переможців Istanbul Photo Awards 2023 / Фото: Ольша Будник, Укрінформ

Присутні вшанували пам'ять оператора АА Мунтасира аль-Саввафа, який загинув при виконанні обов'язків у Газі під час повітряної атаки Ізраїлю.

“Фотографії AA є одним із важливих інструментів і елементів боротьби Туреччини за правду. Ми говоримо про справжню медіафабрику, де в середньому виходить 4 тисячі фотографій на день... Світлини й зараз нагадують нам про події громадянської війни в Сирії. Зусилля агентства мають життєво важливе значення для розуміння та пояснення реальності та правди, зокрема у період пандемії, російсько-української війни та останніх атак Ізраїлю в Газі”, - зазначив голова директорату з комунікації адміністрації президента Туреччини Фахреттін Алтун.

Читайте також: У Британії відкрилася фотовиставка «Незламний Харків: минуле, війна, сьогодення»

Виставка Istanbul Photo Awards 2023 представляє роботи 29 фотографів, котрі отримали нагороди на конкурсі, який цього року відбувся вдев'яте.

У головній номінації “Фото року” перемогла робота фотографа European Pressphoto Agency (EPA) з Харкова Сергія Козлова, на якій зображене тіло російського окупанта біля спаленого бронетранспортера після визволення Харкова. У номінації Story News перше місце посів фотограф Associated Press (AP) Євген Малолєтка із серією фотографій із блокадного Маріуполя. Також на виставці представлені інші відомі світлини, які розповідають про трагедії та жахіття російського вторгнення в Україну.

Виставка працюватиме до 30 грудня в приміщенні опери Анкари.

Як повідомляв Укрінформ, раніше ця виставка була представлена у Стамбулі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-