Прем’єра фільму «Сірі бджоли» відбудеться на кінофестивалі у Роттердамі

Прем’єра фільму «Сірі бджоли» відбудеться на кінофестивалі у Роттердамі

Укрінформ
У межах 53-го Роттердамського міжнародного кінофестивалю відбудеться прем’єра українського художнього фільму “Сірі Бджоли” Дмитра Мойсеєва.

Стрічка представлена в основному конкурсі фестивалю Tigercompetition. Як передає Укрінформ, про це повідомляє Держкіно.

"Зазначається, що в основу картини покладено сюжет однойменного роману Андрія Куркова. Фільм розповідає про тих, хто живе під час війни на сході України.

За сценарієм у “сірій зоні” поблизу лінії фронту, в невеличкому селі без електроенергії, залишилися жити лише двоє “ворогів дитинства”. Під снарядами, що іноді пролітають над селом, з непроханими озброєними гостями, сусіди-пенсіонери ведуть свій скромний побут, іноді зустрічаючись для суперечливого, але необхідного спілкування. В кожного життя не склалось по-своєму, і обидва мають час його переосмислити. Мало зважаючи на воєнні події, вони намагаються створити своє мирне життя в небезпечній місцині, але все руйнується, коли в селі з'являється російський снайпер”.

Читайте також: Держкіно планує відновити конкурси на зйомки фільмів і визначати їхню тематику

Головні ролі у фільмі виконують Віктор Жданов та Володимир Ямненко.

Виробництво – “Ідас Інтернешнл Філм” за підтримки Держкіно.

InternationalFilmFestivalRotterdam (IFFR) це щорічний фестиваль, який проводиться в різних кінотеатрах Роттердама, у кінці січня. IFFR є одним з найвідоміших європейських кінофестивалів основна увага якого зосереджена на останніх роботах нових талановитих режисерів.

Фестиваль проходитиме з 25 січня по 4 лютого 2024 року.

Як повідомляв Укрінформ, Крим.Реалії (проєкт Радіо Свобода) завершили зйомки фільму про те, як Росія витісняє кримських татар з Криму і знову залишає їх без дому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-