Судмедексперти назвали причину смерті актора Метью Перрі

Судмедексперти назвали причину смерті актора Метью Перрі

Укрінформ
Смерть зірки американського ситкому «Друзі» Метью Перрі настала внаслідок дії сильного заспокійливого препарату кетаміну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Токсикологічні тести виявили в організмі Перрі високий рівень кетаміну, йдеться у звіті за результатами розтину. Цей препарат є анестетиком короткої дії із галюциногенними властивостями. Кетамін зазвичай використовують із загальним наркозом під час хірургічного втручання.

«Встановлено що причиною смерті Метью Перрі є гостра дія кетаміну», – підсумували судмедексперти.

Серед чинників, які сприяли смерті актора, також назвали ішемічну хворобу серця, вплив препарату бупренорфіну, який використовують для лікування розладів, пов'язаних із вживанням опіоїдів, та утоплення.

У звіті йдеться, що концентрація кетаміну в тілі Перрі перевантажила частоту серцевих скорочень, пригнічуючи його дихання, що, ймовірно, призвело до знепритомнення перед тим, як він занурився у воду в джакузі.

Результати розтину показали, що актор міг займатися самолікуванням, вживаючи кетамін. Водночас його знайомі вказали, що Перрі проходив кетамінову інфузійну терапію для боротьби із депресією та тривогою. Однак, за їхніми словами, останнє свідоме лікування актор проходив за півтора тижня до смерті, і за цей час препарат мав бути виведений із його організму.

Читайте також: Мемуари Метью Перрі піднялися на перше місце в списку бестселерів Amazon

Як повідомлялося, 28 жовтня у віці 54 років помер актор Метью Перрі, широко відомий за роллю Чендлера Бінга в американському серіалі «Друзі». Актора знайшли мертвим у джакузі власного будинку у фешенебельному районі Лос-Анджелеса Пасіфік-Палісейдс, в нього констатували зупинку серця.

Фото: Gregg DeGuire/FilmMagic/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-