Хаби для спілкування та релаксації: в Україні реорганізують головну дитячу бібліотеку

Хаби для спілкування та релаксації: в Україні реорганізують головну дитячу бібліотеку

Укрінформ
Задля об’єднання ресурсів Державну бібліотеку України для юнацтва приєднають до Національної бібліотеки України для дітей.

Про це повідомила пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики України, передає Укрінформ.

«Державну бібліотеку України для юнацтва приєднають до Національної бібліотеки України для дітей. Реорганізацію проведуть задля об’єднання ресурсів закладів та якісних змін», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у результаті сукупний фонд бібліотеки становитиме понад 750 тисяч примірників документних ресурсів, а прогнозована кількість користувачів сягатиме 25 тисяч, комп’ютерна база - 150 одиниць.

Читайте також: У японському місті Кобе відкрилася перша в регіоні українська бібліотека

«Реорганізація бібліотеки значно підвищить рівень обслуговування користувачів. А це для нас пріоритет. Досконало зібраний документний масив, потужна матеріально-технічна база, електронні ресурси та їх популяризація, єдиний методичний, маркетинговий, бібліографічний центр надання допомоги регіональним бібліотекам, професійні, креативні, ініціативні фахівці - це те, що потрібно, аби користувачі заповнили українські бібліотеки», - сказав т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

Нова стратегія бібліотеки передбачає додаткові простори для користувачів; молодіжні хаби для спілкування та релаксації; збільшення можливостей для навчання; проведення різноманітних заходів.

У МКІП зауважили, що у перспективі нове бачення бібліотеки буде втілюватися і в архітектурних рішеннях, змінах самого простору - у фокусі простір з яскравим дизайном.

«Все це має бути зручним для роботи та привабливим для відвідувачів. Йдеться й про нові види послуг, адже різні покоління читачів люблять використовувати різні види сервісів», - йдеться в дописі.

Читайте також: Зеленська закликала українців більше читати і дізнаватися про Україну з книг

Крім того, планується створення єдиної точки доступу до інформаційних ресурсів бібліотек.

У МКІП поінформували, що електронний каталог поєднає бібліографічні записи (431,3 тис. записів, 88% фонду Національної бібліотеки України для дітей представлено в електронному каталозі; 126,6 тис. записів - Державної бібліотеки України для юнацтва) та облікову інформацію щодо наявності документних ресурсів (книг, періодичних видань, електронних та аудіовидань). Бібліотечні фонди обіцяють оптимізувати та осучаснити.

Як повідомляв Укрінформ, протягом 2022 року 7,1 мільйона українців скористалися послугами бібліотек, більшість із яких - особи віком від 22 років і старше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-