Військовий ЗСУ Михайло Олійник випустив альбом фортепіанних творів, написаних на передовій

Військовий ЗСУ Михайло Олійник випустив альбом фортепіанних творів, написаних на передовій

Фото
Укрінформ
Учасник «Культурного десанту», воїн 59-ої окремої мотопіхотної бригади імені Я. Гандзюка Михайло Олійник (позивний «Піаніст») випустив альбом фортепіанних мініатюр – «Мить».

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив композитор Михайло Олійник.

«Ця музика вже звучала сотні разів у посадках, зруйнованих будівлях, полях, госпіталях, імпровізованих місцях концертів для захисників і захисниць. Військові записували виконання на мобільний або просили скинути треки: адже це музика створена для них – для їх заспокоєння, настрою, відпочинку, для того моменту, коли вони можуть опустити зброю і лише на мить скинути тягар війни», - зазначив Олійник.

За словами піаніста, композиції є короткими і спеціально легкими для сприйняття, такими, які не обтяжують слухача, але й яскраво передають емоцію чи враження. Жанр «музичного моменту» є традиційним для класичної музики, але зараз він пишеться в умовах війни, де мить має вирішальне значення.

Військовий ЗСУ Михайло Олійник випустив альбом фортепіанних творів, написаних на передовій / Фото: з концертного майданчика Uyava та "Культурний десант"

«Для мене честь ділитися творчістю з нашими воїнами. Бувають моменти, коли розумієш, що цей виступ, можливо, для когось останній… Це надає ваги кожній ноті, кожному слову – сказаному чи заспіваному. Почуті історії та побачене на передовій я перетворюю на музичні історії. Ними хочу поділитися зі слухачем і нагадати, що лише спільними зусиллями ми зможемо наблизити Перемогу» - додає композитор.

До альбому увійшло сім композицій, які Михайло створював у зоні бойових дій в перервах між концертами.

Читайте також: В Одесі музикант Ігор Янчук дав фортепіанний концерт на пляжі Ланжерон

Альбом «Мить» Михайла Олійника вийшов на цифрових платформах 2 грудня. Він був записаний під час відпустки після перших трьох місяців служби на студії Jenny Records у Львові, а також EMELY Records у Запоріжжі. Звукорежисер – Мар’ян Криськів. Дизайн обкладинки – Анастасія Лисенко.

Михайло Олійник – композитор, піаніст, музичний продюсер. Випускник Київської муніципальної академії музики ім. Р. М. Глієра та Львівської національної музичної академії ім. М. В. Лисенка, а також Міжнародної програми «Creative Enterprice» для креативних підприємців. Лауреат премії імені Станіслава Людкевича в галузі культури Львівської обласної державної адміністрації. У 2023 році заснував інноваційну навчальну програму Music StartUp для молодих музикантів із ефективного розвитку творчого проєкту, що проводилася за фінансової підтримки ЄС та Фонду «Ізоляція». У квітні 2023 року мобілізований до лав ЗСУ, 59-ої окремої мотопіхотної бригади імені Я. Гандзюка і є учасником «Культурного десанту», що займається морально-психологічною підтримкою захисників і захисниць на передовій.

Як повідомляв «Укрінформ» у червні «Культурний десант» випустив нову пісню «Білгород», в якій артисти Коля Сєрга, Саша Чемеров та Міша Крупін звернулися до жителів Росії. Головним героєм кліпу до пісні став головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, який на танку їде Білгородом, в якому майорять українські прапори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-