В Одесі музикант Ігор Янчук дав фортепіанний концерт на пляжі Ланжерон

В Одесі музикант Ігор Янчук дав фортепіанний концерт на пляжі Ланжерон

Фото
Укрінформ
Піаніст Ігор Янчук зіграв в Одесі останній в цьому році концерт біля моря.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Послухати музиканта, який грає в Одесі просто неба вже два місяці, прийшли понад 100 людей. Проєкт отримав назву «Піаноморе» та включив у себе світанкові та денні виступи.

«Я приїхав в Одесу з Києва два місяці тому та якось зустрів світанок біля моря. Ранкове сонце за обрієм надзвичайно мене надихнуло. Тоді я вирішив грати біля моря. На пляжі встановили моє піаніно, і я почав грати на світанку для усіх охочих. Тож проєкт називається «Піаноморе». На світанку є зазвичай море, сонце і тиша. Музика звучить для природи, поодиноких слухачів та для мене. Надихаючись сонцем, я передаю почуття через клавіші. Кожна світанкова історія унікальна. Згодом люди почали просити грати більше - я додав ще й денні концерти», - сказав музикант.

За словами Янчука, нещодавні шторми в Одесі протягом тижня двічі перевернули інструмент та повністю занурили його у воду, тож музикант вирішив піти на «зимові канікули».

«Сьогодні завершальний концерт у цьому році, температура повітря досить низька, холод шкодить інструменту. А я б, звісно, грав ще… Піаніно проситься у тепло. Його перевезуть в приміщення до весни», - зазначив музикант.

Піаніст виконує твори відомих композиторів: Людовіка Ейнауді, Яна Тірсена, Роберто Каччапальї, а також свої авторські композиції, яких налічується вже 12.

Після виконання однієї з них під назвою «Тривога» до музиканта підійшла слухачка та розказала, що після того, як відвідала «Піаноморе» вперше, вирішила здійснити свою давню мрію – пішла навчатися грі на фортепіано у музичну школу.

Другий авторський твір, який прозвучав на концерті, мав назву «День».

«Композиція «День» є зараз дуже актуальною. Кожен день в нас може бути останнім, тому хочеться прожити його максимально щасливо», - додав музикант.

В Одесі музикант Ігор Янчук дав фортепіанний концерт на пляжі Ланжерон / Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

Також піаніст повідомив, що у майбутньому мріє грати частіше на світанках в місцях сили, починаючи з міст України, закінчуючи найвіддаленішими куточками світу, але вже після Перемоги.

Читайте також: У Чехії діаспора організувала концерт «З Україною в серці»

Піаніст Ігор Янчук грав на вулицях Києва з 2017 року. Він вважає, що це особливий вид мистецтва і такі виступи не йдуть у порівняння з виступами у концертних залах. У 2021 році музику у його виконанні почув заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко та запросив піаніста зіграти на головній сцені країни з нагоди 30-річчя Незалежності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-