У Рівному театр записує вистави для людей з порушенням зору

У Рівному театр записує вистави для людей з порушенням зору

Укрінформ
У Рівному академічний український музично-драматичний театр записав ще одну виставу для людей з порушенням функції зору.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Рівненська обласна рада.

«У рамках проєкту «Запровадження послуги аудіоопису для осіб з порушенням зору в обласних театрах Вінниці, Рівного та Хмельницького» за підтримки Українського культурного фонду «Культура без бар'єрів» Рівненський академічний український музично-драматичний театр записав ще одну виставу для людей з порушенням функції зору», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 27 вересня та 12 жовтня глядачі з порушенням зору матимуть можливість відвідати виставу «Мартин Боруля» і чути не лише діалоги персонажів зі сцени, а й опис дії, декорацій, костюмів та інших візуальних моментів через спеціальні пристрої.

В облраді інформують, що у Рівненському музично-драматичному театрі аудіоопис вистав для слабозорих та незрячих відвідувачів запровадили з початку липня цього року. Зокрема, 12 місць обладнанні спеціальною технікою, звідки лунають коментарі того, що відбувається на сцені.

Читайте також: У Чернівцях готують театральну прем'єру «Біла пошесть» за п'єсою Карела Чапека

Директор театру Володимир Петрів зауважив, що описані будуть всі вистави.

Як повідомляв Укрінформ, у Рівненському академічному обласному театрі ляльок відкрили розширену експозицію першого в Україні інтерактивного музею української звитяги «Укроленд».

Фото: ror.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-