У Чернівцях готують театральну прем'єру «Біла пошесть» за п'єсою Карела Чапека

У Чернівцях готують театральну прем'єру «Біла пошесть» за п'єсою Карела Чапека

Фото
Укрінформ
У Чернівецькому муздрамтеатрі імені Ольги Кобилянської готуються до прем'єри вистави "Біла пошесть" за однойменною п'єсою чеського письменника Карела Чапека.

Про це у Фейсбуці повідомляє Чернівецька ОВА, передає Укрінформ.

"Запрошуємо на прем’єру трагіфарсу "Біла пошесть", за однойменною п'єсою чеського письменника-фантаста Карела Чапека", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Кам’янці-Подільському пройде театральний фестиваль «Комора»: що покажуть

За словами художника-постановника вистави Богдана Поліщука, підготовлений матеріал сьогодні резонує саме в Україні.

"Ми тут можемо вловити щось особливе, щось, що може побачити й відчути людина у воюючій країні, країні, яка переживши пандемію ковіду захищається від вторгнення диктаторської армії. Це буде доволі темна вистава. Глядачі це зрозуміють, адже світ в якому все відбувається – концентрований образ країни-агресора", – каже він.

У Чернівцях готують театральну прем'єру «Біла пошесть» за п'єсою Карела Чапека / Фото: Чернівецька обласна військова адміністрація

Режисер вистави Дмитро Леончик визначив її жанр як трагіфарс "із акцентом на Фарс".

"І дійсно в нас буде багато гри, перебільшення, стьобу. Мені це подобається. Я думаю, сьогодні про такі складні речі варто говорити без зайвого пафосу й надуманості. Мої роботи як художника сценографа зазвичай асоціюються з візуальним, естетичним чи "красивим" театром. Ця робота зовсім інакша, інший підхід. Тут швидше гра в антиестетику і в підкреслену трешовість, як зараз кажуть", – пояснює режисер.

Читайте також: У Кропивницькому відбудеться всеукраїнський театральний фестиваль «Вересневі самоцвіти»

Тіні у цій виставі особливо символічні. Це вистава про те, як засинає ціле суспільство і чудовисько цього колективного сну виривається в реальність. Це погляд на ворога, з яким сьогодні воює Україна.

Показ відбудеться 23-24 вересня на головній сцені в Чернівецькому музично-драматичному театрі ім. О. Кобилянської.

Як повідомлялося, у Чернівецькій області тривають зйомки повнометражного художнього фільму "Вічник. Сповідь на перевалі духу" за твором лауреата Шевченківської премії Мирослава Дочинця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-