На міжнародній виставці Biennale Architettura 2023 відкрився український пальйон

На міжнародній виставці Biennale Architettura 2023 відкрився український пальйон

Укрінформ
18 травня 2023 року відбулось офіційне відкриття українського павільйону Before the Future на одній з найбільших архітектурних виставок світу Biennale Architettura 2023 у Венеції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури Фейсбуці.

Зазначається, що рішення про участь України у виставці було ухвалено після майже 10-річної перерви.

У виставці візьмуть участь понад 30 українських архітекторок та архітекторів і представників інших дисциплін. Передбачається, що виставка також допоможе залучити до відновлення найкращих іноземних фахівців. 

«Для нас це можливість показати, що попри війну, ми орієнтовані на відродження, на творення архітектури оновленої України. В основі — принципи безбар’єрності, енергоефективності та екологічності. Рік повномасштабного вторгнення дав поштовх до переосмислення поняття безпеки і це знайшло відображення у концепції, яка буде представлена українськими митцями. Важливо, що бієнале — це культурний діалог між Україною та цивілізованим світом, висловлювання, на яких будуватиметься майбутнє», — розповів віце-прем’єр-міністр з відновлення України — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков. 

Читайте також: У Гельсінкі відкрилася виставка до Всесвітнього дня вишиванки

Своєю чергою, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко написав у Телеграмі, що участь України в одній з найбільших архітектурних виставок світу є можливістю заявити, що країна залишається активним учасником абсолютно всіх важливих процесів.

"Сьогодні, 19 травня, відбулось відкриття 18-тої Венеціанській бієнале архітектури, де Україна, поміж іншого, представила експозицію під символічною назвою UKRAINIAN DNA. Радий, що Україна після певної паузи також бере участь у цьогорічному Бієнале і що я зміг долучитись до його відкриття та звернутись до спільноти", - написав Ткаченко.

Він зазначив, що в архітектурі України зберігається спадкоємність багатовікових національних традицій, що знайшло своє відображення у кращих творчих здобутках сучасних українських архітекторів. 

"Переконаний, що після нашої справедливої перемоги архітектурне обличчя України набуде нових рис, але з впізнаваним суто українським оригінальним стилем", - додав міністр.

Виставка триватиме у Венеції з 20 травня до 26 листопада.

Як повідомлялось, Biennale Architettura – міжнародна виставка архітектури, яка проводиться кожні 2 роки в Венеції. Її головна мета – продемонструвати архітектурні рішення, які б давали відповіді на сучасні соціальні, технологічні та культурні виклики.

Востаннє наша держава була представлена на Biennale Architettura в 2014 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-