Ткаченко на Лондонському ярмарку закликав купувати українські книжки

Ткаченко на Лондонському ярмарку закликав купувати українські книжки

Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко на Лондонському книжковому ярмарку закликав купувати права на книжки українських авторів й читати про Україну.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство культури та інформаційної політики України повідомляє у Телеграмі.

У ярмарку беруть участь представники з понад 60 країн. Український павільйон – один з центральних на локації, а українські теми широко представлені у дискусійних панелях ярмарку.

З нагоди відкриття наймасштабнішої книжкової події перед учасниками та гостями заходу виступила Перша леді України Олена Зеленська, а також міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

Український міністр у своєму відеозверненні подякував британцям за підтримку українців під час війни й за підтримку організаторам ярмарку і партнерам: London Book Fair, British Council, English PEN, Ukrainian Institute London, Ukrainian Jewish Encounter, Embassy of Ukraine in the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland, Ukrainian Institute, PEN Ukraine, а також всім, без кого участь України у цій події була б неможлива.

Читайте також: Україна на London Book Fair демонструє якість своєї літератури та книговидання - Ткаченко

Ткаченко підкреслив, що Україна, попри жахи війни, вже сьогодні працює над стратегією відновлення галузі культури, зокрема сфери бібліотек і підтримкою книговидання. На початку березня уряд України схвалив Стратегію розвитку читання на 2023 – 2032 роки та операційний план її реалізації, розроблений Міністерством культури та інформаційної політики. Реалізація цієї Стратегії є складовою гуманітарної безпеки України шляхом підтримки та розвитку книжкової екосистеми.

Як повідомляв Укрінформ, Україну на Лондонському книжковому ярмарку, що відбувається з 18 по 20 квітня в Olympia London, представляє 21 видавництво.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-