Ткаченко обговорив із Європейською мовною спілкою підготовку до Євробачення

Ткаченко обговорив із Європейською мовною спілкою підготовку до Євробачення

Фото
Укрінформ
Очільник МКІП Олександр Ткаченко обговорив із представниками Європейської мовної спілки підготовку до Євробачення-2023 роль суспільних мовників у висвітленні інформації про війну в Україні.

Про зустріч з президенткою Європейської мовної спілки Дельфін Ернотт Кунчі та генеральним директором Ноель Карран повідомив міністр культури та інформаційної політики в Телеграмі, передає Укрінформ.

"З президенткою Європейської мовної спілки Дельфін Ернотт Кунчі та генеральним директором Ноель Карран поговорили про підготовку до Євробачення-2023 та про роль суспільних мовників у висвітленні інформації про війну в Україні. ЄМС надає важливе обладнання, діляться контентом, підтримують тимчасово переміщених українців та організовують заходи зі збору коштів", - написав він.

Водночас Ткаченко підкреслив, що з початку повномасштабної війни ЄМС та громадські ЗМІ на всьому континенті співпрацювали із суспільним мовником НСТУ, щоб інформувати українців як вдома, так і за кордоном.

Міністр також подякував партнерам за сталу підтримку та непохитну позицію.

Читайте також: Ткаченко: Важливо, щоб зі сцени Євробачення звучало чесне слово «війна»

Як повідомлялося, пісенний конкурс “Євробачення-2023” пройде у Ліверпулі у Великій Британії після того, як Україна, яка перемогла на конкурсі 2022 року з піснею "Stefania" гурту Kalush Orchestra, не змогла задовольнити вимоги щодо проведення конкурсу через безпекові побоювання, спричинені російським вторгненням.

Півфінали конкурсу відбудуться 9 та 11 травня, а фінал – 13 травня. Україну на конкурсі представлятиме гурт TVORCHI з піснею "Heart of Steel".

Фото: Tkachenko.UA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-