Помер Вахтанг Кікабідзе

Помер Вахтанг Кікабідзе

Укрінформ
У Грузії помер відомий кіноактор, естрадний співак, сценарист, кінорежисер, автор пісень і депутат грузинського парламенту нинішнього скликання Вахтанг Кікабідзе. Йому було 84 роки.

Про це повідомляє грузинський телеканал Mtavari, передає Укрінформ.

Кікабідзе навчався в Тбіліському державному університеті імені Івана Джавахішвілі в 1959-1965 рр. та Інституті іноземних мов у 1961-1963 рр. З 1959 року – артист філармонії, з 1967-го – соліст вокально-інструментального ансамблю «Орера».

На міжнародному кінофестивалі «Картахан-70» отримав нагороду за найкраще виконання чоловічої ролі у фільмі «Не впадай у відчай» (1969), а в 1978-му отримав державну премію за виконання ролі у фільмі «Міміно».

За час своєї кар’єри в кінематографі Кікабідзе створив чимало незабутніх образів, які стали улюбленими героями глядачів таких популярних фільмів, як «Не хвилюйся!», «Міміно», «Мелодії Верійського району» та інші.

Читайте також: Помер відомий український режисер Сергій Долбілов

Як відомо, Кікабідзе був великим другом України, різко засуджував розв’язану росією війну проти України, а в серпні минулого року спрямував кошти від концерту в Батумі на допомогу 26-й артилерійській бригаді ім. генерала-хорунжого Романа Дашкевича Сухопутних військ ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-