У Луврі з'явиться україномовний аудіогід — Зеленська

У Луврі з'явиться україномовний аудіогід — Зеленська

Фото, відео
Укрінформ
У паризькому Луврі запрацює україномовний аудіогід, між музеєм, Міністерством культури та інформаційної політики України, а також посольством України у Французькій Республіці підписаний відповідний меморандум.

Як передає Укрінформ, про це дружина Президента України Олена Зеленська повідомила в Телеграмі.

"Лувр – це найбільший музей у світі, який щороку приймає понад 8 мільйонів відвідувачів. Усі без перебільшення славетні імена художників, скульпторів, історичні артефакти, про які ми читали в школі, – усі є тут. Лувр – це велич і натхнення, які не порівняєш ні з чим іншим. Це, врешті-решт, усмішка Мони Лізи. Тож радію, що сьогодні мала змогу відвідати Лувр і познайомитися з його президенткою Лоранс де Кар, яка особисто докладає дуже багато зусиль для допомоги українським музеям, щоб вони могли захистити свої колекції від війни", – зазначила перша леді.

Зокрема, під час зустрічі дружина Президента обговорила з де Кар запровадження в Луврі україномовного аудіогіду.

Як зауважила Зеленська, масштаб проєкту є величезним, адже експозиції музею охоплюють 10 тисяч років історії.

"Наразі в Луврі доступний аудіогід 9 мовами (російської, до речі, серед них немає), і до них додасться українська. Це знак поваги до нашої країни від музейних інституцій світу. Тож сьогодні підписали відповідний меморандум між Лувром, МКІП України та нашим посольством у Парижі", – повідомила перша леді.

За її інформацією, у меморандумі також зафіксовані наміри сторін розширити співпрацю між фахівцями Лувру та музеїв України щодо збереження й реставрації об’єктів культурної спадщини.

Зеленська нагадала, що минулого року разом із першою леді Франції Бріжит Макрон вони відкрили аудіогід у Версальському палаці.

"Сподіваюся, тепер до нього додасться гід у Луврі. Під час війни цей проєкт більше не про зручну туристичну опцію. Це ознака того, що Україна й цивілізований світ мають спільну мову – мову мистецтва й культури", – підкреслила дружина Президента.

Читайте також: Олена Зеленська у Франції зустрілася з Бріжит Макрон

Як повідомляв Укрінформ, станом на середину листопада українською мовою "говорили" 50 історичних та культурних пам'яток 32 країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-