Суд переніс підготовче засідання у справі Довженко-Центру на 20 грудня

Суд переніс підготовче засідання у справі Довженко-Центру на 20 грудня

Укрінформ
Господарський суд Києва переніс на 20 грудня підготовче засідання за позовом Довженко-Центру до Державного агентства з питань кіно про визнання незаконним наказу про «реорганізацію» установи.

Відповідне рішення ухвалила суддя у справі Ірина Борисенко, передає кореспондент Укрінформу.

Так, підготовче засідання Господарського суду Києва у цій справі відбудеться 20 грудня о 15-й годині за адресою: вул. Богдана Хмельницького, 44- Б, зала №20.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні Державне агентство з питань кіно видало наказ про реорганізацію Довженко-Центру, згідно з яким фільми з колекції та майно Довженко-Центру мають бути передані державній установі “Науковий центр кінематографії України”. Зі структури Довженко-Центру має бути виокремлено державне підприємство “Українська анімаційна студія”, до якої будуть передані авторські права на українську анімацію, що зараз належать Центру.

10 листопада на території Довженко-Центру відбулися слідчі дії за участю співробітників Служби безпеки України, поліції та прокуратури Києва. Одному з колишніх посадовців центру готується повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем).

15 листопада очільник МКІП Олександр Ткаченко ініціював проведення наради для врегулювання ситуації навколо Національного центру Олександра Довженка.

Читайте також: Ткаченко: МКІП прагне зберегти цілісність Довженко-Центру та його колекції

17 листопада Держкіно обрало нового тимчасового виконувача обов’язків генерального директора Довженко-Центру, ним став режисер Андрій Алферов.

Національний центр Олександра Довженка – державний фільмофонд України, аудіовізуальний архів. Це єдиний в Україні член Міжнародної федерації кіноархівів (FIAF).

Згідно з інформацією на сайті установи, Довженко-Центр об’єднує сучасне фільмосховище з системою клімат-контролю, єдину в Україні кінокопіювальну лабораторію, Музей кіно, паперовий кіноархів, медіатеку та власне видавництво й здійснює збереження, популяризацію, дослідження та поширення національної кіноспадщини в Україні та за кордоном.

У січні уряд передав цілісний майновий комплекс Державного підприємства “Національний центр Олександра Довженка" до сфери управління Державного агентства з питань кіно.

Фото: Громадське

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-