Держмистецтв оголосило конкурс імені Курбаса для режисерів театру

Держмистецтв оголосило конкурс імені Курбаса для режисерів театру

Укрінформ
Державне агентство з питань мистецтв та мистецької освіти оголосило конкурс імені Леся Курбаса для театральних режисерів у 2023 році.

Про це повідомляє пресслужба відомства, передає Укрінформ.

"Премія присуджується професійним театральним режисерам за вагомий внесок у розвиток сучасного сценічного мистецтва України і вручається у лютому до дня народження видатного українського режисера Курбаса", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що премія присуджується за театральну постановку, у якій оцінюються такі критерії як художній пошук, новаторський характер, європейський контекст та сценічний експеримент. Водночас на конкурс можуть висуватися лише ті сценічні твори, прем’єра яких відбулася у 2022 році.

Читайте також: Держмистецтв оголосило конкурс ім. Лятошинського для композиторів

"Премія не присуджується ані повторно, ані посмертно", - підкреслює відомство.

Згідно з повідомленням, пропозиції щодо кандидатів на премію можуть висувати театри, Національна спілка театральних діячів, громадські об'єднання у галузі театрального мистецтва, а також Національна академія мистецтв та інші мистецькі заклади освіти.

Читайте також: В Україні оголосили конкурс на здобуття премії імені Гоголя 2023 року

Задля участі у конкурсі претенденти мають до 30 грудня подати до Держмистецтв низку документів, зокрема, письмову згоду на висування театральної постановки на здобуття премії та на обробку персональних даних, творчу характеристику претендента, копії документів про освіту, копії відгуків у ЗМІ, цифровий відеозапис творів.

Як повідомляв Укрінформ, премію у галузі народного мистецтва ім. Катерини Білокур присудили чотирьом конкурсантам за роботи з живопису й дизайну аксесуарів, а також етноприкраси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-