Стрічка «Нація футболу» вийшла в український прокат

Стрічка «Нація футболу» вийшла в український прокат

Укрінформ
Прем'єра документального фільму "Нація футболу" Володимира Мули відбулася в кінотеатрі "Планета Кіно" 26 жовтня.

Про це повідомляє державне агентство з питань кіно у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Вийшов у прокат новий документальний фільм режисера Володимира Мули, відомого за стрічкою "ЮКІ": його нова робота Нація футболу розповідає історію становлення національної збірної команди України з футболу", - йдеться в дописі.

Зазначається, що прем'єрний показ відвідали зірки вітчизняного футболу, зокрема, Владислав Ващук, Андрій Воробей, В‘ячеслав Шевчук. До них долучилися телеведучі Ігор Кондратюк, Олексій Суханов, Микола Васильков і В’ячеслав Соломка. Водночас першими стрічку побачили й тренер юнацької збірної Володимир Єзерський, тенісист Сергій Стаховський, а також хокеїст Олексій Житник.

"Дякую кожному, хто, незважаючи на важкі реалії сьогодення, таки дочекався показу та потрапив до кінозали. Завдяки кропітким старанням ЗСУ нам вдалося не лише показати кіно, а й укотре довести, що нас не зламати. Дякую, хлопці, що підтримуєте нас! Ми, у свою чергу, обов’язково будемо підтримувати Вас! Слава Україні!", - зазначив Мула.

Сам режисер здобув Подяку від Сил спеціальних операцій ЗСУ за підтримку та допомогу українському війську.

Повідомлялося, що "Нація футболу” – це розповідь від перших осіб про становлення збірної України, "яка ніби повторює траєкторію становлення нашої держави – від скромного початку, повного ігнорування та безвіри – до перших перемог і вражаючих результатів".

Читайте також: Драма «ШТТЛ» отримала головну нагороду Римського кінофестивалю

Виробництво фільму тривало рік. Картина реконструює події завдяки ретельній роботі з архівами, зйомкам бекстейджу та ексклюзивним зірковим інтерв’ю від Андрія Шевченка, Олега Блохіна, Йожефа Сабо, Артема Мілевського, Олександра Зінченко, Олександра Шовковського, Руслана Ротаня, Андрія П’ятова, Леоніда Буряка та інших зірок українського футболу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-