У Києві 8 вересня покажуть виставу «Розстріляне Відродження»

У Києві 8 вересня покажуть виставу «Розстріляне Відродження»

Укрінформ
Київський муніципальний академічний театр опери і балету для дітей та юнацтва 8 вересня о 18:00 відкриє 41-й театральний сезон музично-драматичною виставою “Розстріляне Відродження”.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.

“Музично-драматична вистава “Розстріляне Відродження” нагадає про жахливі історичні події у не менш трагічні часи, коли росіяни знову прийшли на нашу землю вбивати, відбирати, русифікувати і знищувати українську націю”, - ідеться в повідомленні.

У МКІП нагадали, що у 1920-1930-ті роки українських діячів культури переслідували та знущалися з них. Попри все, саме тоді відбувся неймовірний підйом української творчості. Українські митці подарували світу геніальні твори у різних жанрах – музиці, літературі та живописі. Проте радянська влада завжди була проти українського мистецтва. Такі видатні митці як Лесь Курбас, Євген Плужник, Микола Хвильовий, Михайло Драй-Хмара та Микола Куліш відчули на собі жах радянських репресій. Українських творців або фізично знищили, або намагалися знищити морально. Таких репресованих українців близько 30 тисяч.

Читайте також: Нацопера розпочне 155театральний сезон оперою «Мадам Баттерфляй»

Режисер-постановник вистави - соліст гурту “Авіатор” Дмитро Тодорюк, диригент - народний артист України Василь Василенко, хормейстер - заслужений працівник культури України Анжела Масленнікова. Героя зіграє учасник Антитерористичної операції Олександр Рудько. Солісти: Ганна Твердова (сопрано), Любомир Клюфінський (альт), Георгій Матвіїв (бандура).

Київський муніципальний академічний театр опери і балету розташований за адресою: вулиця Межигірська, 2.

Як повідомляв Укрінформ, у липні у Харкові відбувся допрем'єрний показ фільму режисера Тараса Томенка “Будинок “Слово”. Нескінчений роман”, який розповідає про митців Розстріляного відродження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-