Франко-німецький канал зняв документальний фільм про Львівську оперу в час війни

Франко-німецький канал зняв документальний фільм про Львівську оперу в час війни

Фото
Укрінформ
Франко-німецький канал ARTE зняв документальний фільм «Опера на війні», прем’єру якого з українськими субтитрами презентували у Львівській опері.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба Львівської національної опери, передає Укрінформ.

«17 червня, для колективу Львівської національної опери в Глядацькій залі театру відбулася прем’єра документального фільму «Опера на війні», який випустив франко-німецький телеканал ARTE. Спеціально для працівників театру, а також з нагоди 65-річчя генерального директора художнього-керівника Василя Вовкуна, знімальна група документального фільму підготувала український дубляж», - йдеться у повідомленні.

Як зазначають в театрі, досі переглянути фільм можна було тільки французькою чи німецькою мовами або ж англійськими, італійськими чи іспанськими субтитрами.

У відеовітанні журналістка Пеґґі Брюґієр, яка була в команді знімальної групи, спеціально звернулася до колективу театру, зазначивши: «Історія, яку ми хотіли розповісти – це історія опору, а ви – її герої!».

Читайте також: Латвійський театр зробив для українських біженців дубляж культової вистави

Повідомляється, що впродовж двох тижнів квітня 2022 року французько-польська команда журналістів у складі Пеґґі Брюґієр, Яцека Блащика та оператора Вінсента Рембо, володаря міжнародної премії Emmy 2020, провели пліч-о-пліч з артистами Львівської національної опери.

Команді вдалося відчути та зафіксувати увесь спектр непідробних емоцій колективу театру у 33-хвилинному документальному фільмі: хвилювання та напруження від звуків повітряної тривоги, сльози від безповоротних втрат рідних та радість від можливості знову виходити на сцену, не зважаючи на усі загрози.

Читайте також: Фестиваль "Мельпомена Таврії" є сигналом надії для людей в окупації - Ткаченко

Впродовж фільму наскрізною лінією проходить особиста історія та реакція на обставини генерального директора-художнього керівника театру Василя Вовкуна, соліста опери Тараса Бережанського, провідних солістів балету і сімейної пари Ярини Котис та Олександра Омельченка.

«Багато із працівників, переглядаючи документальний фільм про театр, не могли стримати сліз. Це та історія, яку ми творимо та проживаємо разом, знаючи у наскільки переломні часи для нашої держави ми живемо й намагаємося творити мистецтво у цей складний час», - додають в театрі.

У планах знімальної групи – презентація розширеної версії фільму для українських глядачів.

Як повідомляв Укрінформ, Львівська національна опера разом із Kontramarka.ua за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики запустили благодійний онлайн-проєкт «TOGETHER WITH UKRAINE». Це серія онлайн-концертів відомих творів українських композиторів та світової класики.

Фото: знімальної групи, пресслужби Львівської опери

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-