«Книжковий арсенал» цьогоріч скасували через війну

«Книжковий арсенал» цьогоріч скасували через війну

Укрінформ
ХІ Міжнародний фестиваль "Книжковий арсенал" цього року не відбудеться через війну росії проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мистецького Арсеналу.

«З моменту повномасштабного вторгнення в Україну з боку Росії пройшло півтора місяця, і сьогодні ми змушені повідомити, що команда Мистецького арсеналу прийняла очевидне, однак важке рішення: Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» у травні 2022 не відбудеться. Український народ мужньо боронить країну, дає відсіч ворогу на різних фронтах, і ми всі розуміємо – для остаточної перемоги нам ще потрібен час», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в умовах війни, команда фестивалю працює на підтримку видавничої сфери та літературної та мистецької сцени в Україні. Члени команди фестивалю беруть участь у міжнародних подіях як запрошені спікери. Серед цих подій - засідання Ради європейської мережі літературного перекладу ENLIT, Регіональна видавнича конференція країн Кавказу та Чорноморського басейну тощо.

Читайте також: «Діалоги про війну» та книги Забужко і Сенцова: що представила Україна на ярмарку у Лондоні

«А після перемоги наша команда повернеться до того, що любить і вміє: ми будемо готувати та неодмінно проведемо ХІ Книжковий Арсенал, з його неповторною атмосферою свободи висловлювань, дискусій, зустрічей читачів та письменників і теплих обіймів під мирним небом у дворі Старого арсеналу», - додають організатори.

Як повідомлялося, ХІ Міжнародний фестиваль "Книжковий арсенал" мав відбутися 25–29 травня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-