На День Незалежності у Києві відбудеться концерт Бочеллі

На День Незалежності у Києві відбудеться концерт Бочеллі

Укрінформ
Крім військового параду з нагоди Дня Незалежності України, 24 серпня, відбудуться два концерти – Андреа Бочеллі та на НСК «Олімпійський».

Про це Президент України Володимир Зеленський повідомив на всеукраїнському форумі «Україна 30. Імідж України», презентуючи заходи до Дня незалежності України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я гадаю, що і на землі, і на воді, і на небі буде відчутна енергія двох інших подій 24 серпня. Перша – це концерт Андреа Бочеллі. Кошти, зібрані на цьому концерті італійського генія, ми спрямуємо на подію українського генія – це Центр сучасного мистецтва «Музей Івана Марчука». Його перший цикл робіт називається «Голос моєї душі». Цей голос, як і голос душі усієї незалежної України, ми почуємо ввечері на НСК «Олімпійській» в День Незалежності країни – скорочено ДНК. Музика незалежності, як і прагнення незалежності – все це у нашій ДНК», - сказав Зеленський.

Він зазначив, що коли 24 серпня 1991 року Верховна Рада проголосила незалежність, 50 тисяч людей під українським парламентом почали співати «Ще не вмерла України…» - тоді ще не державний гімн.

«Але в цю мить відроджувалась державність і народжувалась нова країна. В цю мить вона ще не написала, і не зіграла, і не заспівала «…свою весну», «Файне місто Тернопіль», «Квіти у волоссі», «Я не здамся без бою», «Люди, як кораблі». Але тоді вже точно знала, що напише. Точно знала, що починає новий шлях. Точно знала, що він буде дуже-дуже непростим. Але точно знала, що кінець цього шляху буде омріяним і буде успішним. Останнє залежить тільки від нас. І для цього нам не потрібна жодна інша мотивація. Достатньо однієї - і всі ми, всі ви знаємо, якої… Україна у нас єдина. Іншої у нас немає і не буде. Іншої нам і не треба. Тож давайте нарешті її збудуємо і назавжди її збережемо», - закликав Зеленський.

Він додав, що 24 серпня 2091 року ми обов’язково відзначимо 100-річчя незалежності України. «І нехай це будемо не ми, а наші діти – і це найголовніше! – і онуки, іншого нам і не треба, Слава Україні!» - привітав він присутніх на форумі.

У свою чергу режисерка Катя Царик зазначила, що особливістю святкового концерту до Дня Незалежності на НСК «Олімпійський» в Києві буде відсутність конферансу та проведення дрон-шоу.

«Особливою відмінністю цього шоу буде відсутність пауз та конферансу, музика як ланкою ДНК буде поєднувати пісню за піснею, виконавця за виконавцем. Кожен виступ буде складним театралізованим видовищем із сучасною хореографією, спеціально розробленим дрон-шоу для нашого заходу, з дуже цікавою партитурою світлового наповнення», - поінформувала Царик.

Трансляція святкового концерту відбуватиметься на центральних телеканалах, а також на великих екранах, встановлених на Майдані Незалежності.

Квитки на святковий концерт , який пройде 24 серпня на НСК Олімпійський відсьогодні можна знайти на сайті.

Читайте також: Зеленський анонсував започаткування держнагороди «Національна легенда»

Як повідомлялося, День Незалежності України відзначається щороку 24 серпня на честь ухвалення Верховною Радою УРСР у 1991 році Акта проголошення незалежності України - політико-правового документа, який засвідчував новий статус Української держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-