На Одеському кінофестивалі покажуть фільми з Канн

На Одеському кінофестивалі покажуть фільми з Канн

Укрінформ
Організатори 12-го Одеського міжнародного кінофестивалю, який відбудеться протягом 14-21 серпня, розпочали оголошення програми позаконкурсної секції “Міжнародні гала-прем’єри”. Зокрема, до програми включено фільми 74-го Каннського кінофестивалю.

Про це повідомляє дирекція ОМКФ, передає Укрінформ.

"Першими стрічками (програми позаконкурсної секції - ред.) стали учасники 74-го Каннського кінофестивалю — фільми “Аннетт” Леоса Каракса та “Пам’ять” Апічатпонга Вірасетакула, які претендують на “Золоту пальмову гілку”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Стрічка «Фортеця Хаджибей» перемогла на кінофестивалі у Стамбулі

Зазначається, що стрічку “Аннетт”, яка відкривала Каннський кінофестиваль, також буде представлено в основному конкурсі ОМКФ.

“Аннетт” – перший фільм Леоса Каракса після “Корпорації “Святі мотори”, який вийшов 2012-го і був визнаний журналом Cahiers du Cinéma найкращою стрічкою року. Головні ролі у картині “Аннетт” виконали Адам Драйвер та Маріон Котіяр. Сценаристами виступили брати Рой та Рассел Мейл, засновники та учасники культового гурту Sparks, які до зустрічі з Караксом уже кілька років працювали над створенням мюзиклу. Також вони стали співавторами музики до стрічки.

Читайте також: Фільм-призер Берлінале «Стоп-Земля» восени вийде у прокат

Стрічка “Пам’ять” - перший фільм режисера Апічатпонга Вірасетакула, який він зняв англійською мовою та поза межами рідного Таїланду. Фільм також є учасником основного конкурсу 74-го Каннського кінофестивалю. Дія стрічки, головну роль у якій виконує Тільда Свінтон, відбувається у Колумбії.

Повна програма позаконкурсної секції “Міжнародні Гала-прем’єри” буде оголошена незабаром.

Фото: off.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-